WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν έχετε μικρό αγοράκι, αφιερώστε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε το μήνυμα αυτής της μαμάς


The Jennettes

26 Ιανουαρίου 2018

baby-390555-960-720.jpg

Η Jamie αγκάλιασε τον Max και εκείνος άρχισε να κλαίει στον ώμο της. Ένας άγνωστος διέκοψε τη στιγμή εκείνη μεταξύ μητέρας και γιου και της είπε "Πρέπει να σταματήσεις να νταντεύεις αυτό το παιδί".

Αντί να θυμώσει, η Jamie κράτησε την προσοχή στο παιδί της, του καθάρισε το πρόσωπο και τον έστειλε πίσω στην ομάδα του μόλις σιγουρεύτηκε πως ήταν εντάξει. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στις κερκίδες τα χέρια της άρχισαν να τρέμουν από θυμό.

"Αυτή η ιδέα πως τα αγόρια δεν μπορούν ποτέ να πονάνε, δεν μπορούν ποτέ να νιώθουν, είναι τόσο καταστροφική για εκείνα μακροπρόθεσμα. Η πεποίθηση πως τυχόν σημάδια ή χειρονομίες στοργής θα μειώσουν με κάποιον τρόπο την ανδροπρέπειά τους -αυτή η πίεση να 'γίνουν άντρες' τους ακολουθεί στην ενήλικη ζωή τους όπου δυσκολεύονται να βιώσουν πλήρως το ευρύ πεδίο της αγάπης και της στοργής. Το μοναδικό συναίσθημα που μαθαίνουν να εκφράζουν με υγεινό τρόπο είναι η ευτυχία και μετά αναρωτιόμαστε γιατί την κυνηγούν πάντα.

Διδάσκονται πως αυτή η θλίψη είναι αδυναμία, πως το να μιλούν για τους φόβους τους ή τις αδυναμίες τους, τους καθιστά ως κάτι λιγότερο. Δεν θρηνούν πραγματικά. Δυσκολεύονται να λυπηθούν. Φοβούνται να κλάψουν. Όλα διαχέονται στον τρόπο που είναι σύζυγοι και πατέρες και το μισώ αυτό.

Η αγάπη είναι ένα ρήμα. Είναι κάτι που κάνεις. Δεν είναι το ίδιο με το να νταντεύεις, να παραχαϊδεύεις ή να κακομαθαίνεις. Είναι κάτι που αξίζει ο γιος μου. Θα τον αγαπώ πάντα όταν πονάει και η ευχή μου για εκείνον είναι να είναι πάντα ανοιχτός στο να παίρνει αγάπη έτσι ώστε να μπορεί να αγαπήσει κι εκείνος και ο κύκλος να συνεχίζεται."

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.