WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αργείτε στη δουλειά


The Jennettes

29 Ιανουαρίου 2018

notebook-2386034-960-720.jpg

Φυσικά, ο  καλύτερος τρόπος να μην έχετε άγχος όταν κοιμηθήκατε λίγο παραπάνω ή περάσατε πολλή ώρα να διαλέγετε τι να φορέσετε, είναι να βρείτε τρόπους να αποφύγετε να αργήσετε εξαρχής, αλλά όταν έχει ήδη συμβεί τότε αυτό δεν είναι και πολύ βοηθητικό. Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε πως πρόκειται να αργήσετε για τη δουλειά, μπορεί να πανικοβληθείτε, αλλά αυτό θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα να περάσετε μία μέρα στη δουλειά γεμάτη άγχος. Αν παραμείνετε ψύχραιμη με την κατάσταση και αποδεχτείτε πως δεν μπορείτε να την αλλάξετε, πιθανότατα στο τέλος να νιώσετε καλύτερα. 

Σύμφωνα με το Psychology Today, η αποδοχή σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε τις ανθεκτικές, βαθιές σας σκέψεις, σκέψεις αποδοχής, όπως για παράδειγμα: "Είμαι σε αυτή τη κατάσταση. Δεν την εγκρίνω. Δεν πιστεύω πως είναι εντάξει, αλλά είναι αυτό που είναι και δεν μπορώ να αλλάξω το ότι έχει συμβεί".

Οπότε, αν έχετε αργήσει προσπαθείστε να μην βασανίζετε τον εαυτό σας γι' αυτό, ούτε να αγχώνεστε. Ενημερώστε το αφεντικό ή τους συνεργάτες της πως θα φτάσετε στο γραφείο αργότερα απ' όσο υπολογίζατε και σκεφτείτε τρόπους να μετριάσετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσετε. Ενδεχομένως να μπορείτε να μείνετε λίγο περισσότερο για να επανορθώσετε ή να πάτε νωρίτερα την επόμενη μέρα. Αν αργείτε στη δουλειά σας καθημερινά και δεν έχετε ευέλικτο ωράριο, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα, αλλά το να αργήσετε μία στο τόσο συμβαίνει σε όλους μας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.