WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο life coach μας μαθαίνει να ξεπερνάμε τους φόβους μας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

8 Φεβρουαρίου 2018

pexels-photo-458381.jpeg

Το μήνυμα συναγερμού που μας στέλνει ο φόβος είναι ότι δεν είμαστε εστιασμένοι στο Παρόν. Το μυαλό μας έχει γίνει ο αφέντης μας και εμείς οι υπηρέτες του.

Αν δεν ανακτήσουμε τον έλεγχο του μυαλού μας, αυτό θα εστιάζει αποκλειστικά σε δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος ή θα σχεδιάζει καταστροφικά σενάρια για το μέλλον. Θα μας παρουσιάζει εμπόδια και θα μας γεμίζει ανασφάλεια οδηγώντας μας στην «παράλυση»

Διαβάστε εδώ: Ο life coach Δημήτρης Τσέλιος μας αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων

Τι μπορείτε να κάνετε; Επανεξετάστε αυτό που σας προκαλεί φόβο και εστιάστε σε λύσεις και όχι στο πρόβλημα. Καταστρώστε ένα Πλάνο Δράσης με συγκεκριμένες ενέργειες και χρονοδιαγράμματα, σταματήστε να αναβάλετε και κινητοποιηθείτε προκειμένου να εφαρμόσετε αυτό το Πλάνο. Το αντίδοτο στον φόβο είναι η επένδυση στην Προσωπική σας Ανάπτυξη καθώς και η Δράση, που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο του νου σας . Υποστηρικτικά ο διαλογισμός αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική και χρήσιμη μέθοδος. Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι φόβοι μας σπάνια βγαίνουν αληθινοί. Αν τελικά βγουν είναι γιατί εστιάσατε όλη σας την ενέργεια σε αυτό που φοβάστε με αποτέλεσμα να το προσελκύσετε.

Αυτό που είναι λοιπόν πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τα εξής για τον φόβο:

  1. Από πού προέρχεται;
  2. Πότε μας συμβαίνει;
  3. Ποιος τον ταίζει;
  4. Πως θα τον αντιμετωπίσουμε;

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του φόβου, είναι το comfort zone, η ζώνη άνεσης. Κάθε αλλαγή που καλούμαστε να κάνουμε, το μυαλό μας την έχει συνδέσει με πόνο και άρα αντιστέκεται σε αυτήν. Αν συνειδητοποιήσουμε όμως το τίμημα που πληρώνουμε μένοντας σε αυτήν ζώνη βολικότητας, τότε θα κινητοποιηθούμε να αφήσουμε την «ασφάλεια» του λιμανιού και θα βγούμε στο πέλαγος να αναζητήσουμε την περιπέτεια απολαμβάνοντας συναρπαστικές εμπειρίες σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγεται  ζωή. 

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.