WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα ξεπεράσετε την ήπια κατάθλιψη σε μόλις 2 λεπτά


16 Μαρτίου 2018

cody-black-534530-unsplash.jpg

Η ήπια κατάθλιψη είναι φυσιολογική και πολλές φορές μας αναγκάζει να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι. Όμως εάν δεν προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε τότε μπορεί να επιδεινωθεί. Γι αυτό παρακάτω θα μάθετε πώς να ξεπεράσετε την ήπια κατάθλιψη έτσι ώστε η διάθεσή σας να ανέβει στα ύψη.

Κάντε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο όμορφα θα νιώσετε. Υπάρχει τόση πολλή αρνητικότητα όταν χρησιμοποιείτε την τεχνολογία που όταν αποφασίσετε να απομακρυνθείτε για λίγες μέρες ο κόσμος θα σας φαίνεται πανέμορφος. Ακριβώς χωρίς όλη αυτή την αρνητικότητα θα μετατοπίσετε την προσοχή σας σε πιο θετικα πράγματα. Και αν δεν μπορείτε να ανεξαρτητοποιείτε από την τεχνολογία για μέρες τότε προσπαθήστε να την αποφύγετε έστω για μια ημέρα.  

Περάστε χρόνο με έναν φίλο. Μην υποτιμάτε τη δύναμη της ανθρώπινης επαφής, ειδικά εάν μπορείτε να μιλήσετε με έναν φίλο σας. Καλέστε τον σπίτι ή βγείτε έξω και θυμηθείτε τις ευχάριστες στιγμές που έχετε περάσει μαζί.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αντιμετωπίσετε μια φίλη που σας αντιγράφει

Βγείτε και απολαύστε τη φύση. Βρείτε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι σας ή πηγαίνετε σε ένα βουνό όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία. Η επαφή με τη φύση θα σας αναζωογονήσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Διαλογιστείτε. Αν δεν ξέρετε πώς να διαλογίζεστε δεν είναι δύσκολο, απλά καθίστε κάπου άνετα, πάρτε βαθιές ανάσες, κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να εστιάζετε στις αναπνοές σας. Κάντε το για 10 λεπτά κάθε μέρα.

Περάστε λίγο χρόνο με ένα ζώο. Τα κατοικίδια είναι γεμάτα αγάπη. Και εάν δεν έχετε ζωάκι στο σπίτι, μπορείτε να βοηθήσετε όσα έχουν ανάγκη. Όταν δίνετε αγάπη νιώθετε πολλή όμορφα.

Ξεκινήστε να τρώτε υγιεινά. Αντί να επιλέγετε το πρόχειρο φαγητό, προτιμήστε πιο υγιεινές τροφές οι οποίες εκτός από τα οφέλη στον οργανισμό θα ενισχύσουν και τη διάθεσή σας.

Ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια. Γράψτε μια λίστα με τα τραγούδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση έτσι ώστε να τα ακούτε όποτε νιώθετε θλίψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.