WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα ανακαλύψετε τη θετική πλευρά των ανθρώπων


2 Απριλίου 2018

beautiful-fun-girl-172748.jpg

Όλοι τους ήταν ή βρίσκονται ακόμη εκεί για κάποιο λόγο. Είχαν ή έχουν κάτι να σου πουν. Κάτι να σου διδάξουν. Αλλά με μια διαφορά. Όλοι τους έχουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο έτσι ώστε να σου πουν αυτό που πρέπει να καταλάβεις.

Σίγουρα κάποιοι σε πλήγωσαν. Άλλοι ίσως σε στήριξαν. Μερικοί μπορεί να σε θαύμασαν και άλλοτε λίγοι να σε αγάπησαν. Οποιαδήποτε εικόνα ανθρώπου σου ήρθε τώρα στο μυαλό να είσαι σίγουρος πως ήρθε γιατί αυτή η μορφή σου έδωσε κάτι. Κάτι που μπορεί να ήταν θετικό είτε αρνητικό. Σου το έδωσε όμως.

Διαβάστε εδώ: 4 σημαντικά συμπτώματα του συναισθηματικού στρες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Μπορεί να ήταν λόγια ή πράξεις. Πράγματα που έμειναν. Έμειναν στην σκέψη σου για να μάθεις να αντέχεις στον χρόνο. Να καταλάβεις πως το να τα παρατάς δεν είναι λύση. Να κατανοήσεις ότι όσες φορές και αν πέσεις μπορείς να σηκωθείς. Τα λόγια και η συμπεριφορά κάποιου εκφράστηκε για να ερμηνεύσεις εσύ τώρα πως κάποιος, κάπου, κάποτε πίστεψε σε εσένα. Είδε μακριά από τη δική σου απογοήτευση και θέλησε να προσπαθήσει μαζί σου για το καλύτερο δυνατόν. Ίσως ήταν άτομα που παρατήρησες με τα μάτια της ψυχής σου κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σου έδωσαν κουράγιο. Ίσως πάλι να ήταν άτομα τα οποία απλά αγάπησες και εκεί δεν χωράνε ερμηνείες.

Με οποιοδήποτε άτομο και αν συναναστράφηκες είναι στο χέρι σου να δώσεις την ερμηνεία που αναλογεί στην κατάσταση που βίωσες. Είναι στο χέρι σου να κοιτάξεις από την σωστή οπτική γωνιά. Να παρατηρήσεις το θετικό μέσα από την οποιαδήποτε αρνητικότητα. Να βρεις το κουράγιο να πεις πως εγώ ήρθα για να μείνω. Να προσπαθήσεις να δεις καλοπροαίρετα μέσα από τα μάτια των άλλων τον δικό σου εαυτό.

Με οποιονδήποτε κι αν μιλάς οτιδήποτε και αν λες. Είτε ανταλλάσεις απόψεις είτε διαφωνείς. Αν χαρείς ή στενοχωρηθείς. Έχεις κάτι να πάρεις. Είναι στο χέρι σου να το ερμηνεύσεις ορθά. Για παράδειγμα πίσω από κάθε τιμωρία ή αυστηρό υπαινιγμό της μητέρας σου βρισκόταν πάντα το καλό σου. Φράσεις όπως «πρέπει να πας νωρίς για ύπνο» ή «δεν πρέπει να πας κοντά στα κάγκελα του μπαλκονιού» σε θύμωναν τότε γιατί αυτομάτως σε περιόριζαν. Τώρα όμως με την κρίση που έχεις καθώς επίσης και με την εναλλαγή της οπτικής σου γωνίας διαπίστωσες ότι αυτό ήταν το σωστό.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με όλα τα πράγματα και αντιστοίχως με όλους τους ανθρώπους στη ζωή σου. Έχουν κάτι να σου πουν. Κοίταξε τους. Άκουσε τους. Και το συμπέρασμα όρισε το εσύ. Δες πίσω από από αυτό που φαίνεται. Δεν είναι δύσκολο. Απλώς απαιτεί αντίληψη και λίγη παραπάνω σκέψη.

Δες θετικά όσα γίνονται γύρω σου, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό και σου υπόσχομαι πως η ζωή θα αρχίσει  να σου λέει μια υπέροχη μαγική ιστορία.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.