WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο ρόλος της νονάς- νονού στη ζωή του παιδιού


3 Απριλίου 2018

affection-baby-baby-girl-377058.jpg

Η αλήθεια είναι ότι το να είστε νονοί είναι μια αρκετά μεγάλη ευθύνη και ένα σημαντικό καθήκον. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που ονομάζονται και πνευματικοί γονείς των παιδιών. Οι νονοί θα πρέπει να είναι δίπλα στα βαφτιστήρια τους από την παιδική ηλικία, ώστε να τα συμβουλεύουν, να τους συμπαραστέκονται και να τα βοηθάνε όποτε το έχουν ανάγκη. Ο ρόλος τους είναι παιδαγωγικός και πνευματικός.

Διαβάστε εδώ: 4 σημαντικά συμπτώματα του συναισθηματικού στρες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το παιδί θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια να εκφράσει τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του στο νονό του ή στη νονά του. Από την άλλη μεριά εκείνος/η  θα πρέπει να νιώθει ανιδιοτελή αγάπη για το παιδί και παράλληλα να είναι έτοιμός/η να το κρίνει και να λειτουργεί πιο αποστασιοποιημένα από τους γονείς. Με απλά λόγια οι νονοί αποτελούν πρότυπο, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη ζωή του παιδιού. Όλα αυτά φυσικά δεδομένου ότι δεν θα εμφανίζονται μόνο δυο φορές το χρόνο φορτωμένοι με δώρα, γιατί μια τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν ανταποκρίνεται ουσιαστικά στο ρόλο τους.

Πριν λοιπόν πάρετε την απόφαση να βαφτίσετε ένα μωράκι πρέπει να έχετε συνείδηση της ευθύνης που θα αναλάβετε και να είστε έτοιμες να αφιερώσετε χρόνο αλλά και να έχετε ουσιαστική επαφή μαζί με το παιδί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.