WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί η Υπνοθεραπεία είναι τόσο αποτελεσματική στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης


9 Μαΐου 2018

aleksandar-radovanovic-75983-unsplash.jpg

Αν πηγαίνατε  σε μία συνέντευξη και δεν νιώθατε νευρικότητα και αγωνία;

Αν  πηγαίνατε σε ένα πρώτο ραντεβού και  νιώθατε πλήρη χαλάρωση;

Αν νιώθατε άνετα σε κοινωνικές εκδηλώσεις που δεν γνωρίζετε κανέναν άλλο;

Αν κάνατε μια δημόσια ομιλία ή μια παρουσίαση και νιώθατε χαλαρά;

Αν γνωρίζατε τους γονείς του/της συντρόφου σας για πρώτη φορά και  νιώθατε αυτοπεποίθηση μέσα σας, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα;

Αν κάνατε μία επιχειρηματική πρόταση και  είχατε την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά  ότι θα κλείσετε την συμφωνία;

Αν αισθανόσασταν εντάξει να πείτε ΌΧΙ σε κάποιον/α που αγαπάτε;

Αν νιώθατε αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε  να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ένα δύσκολο συνάδελφο;

Από το 2013, στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychology Association) αναφέρεται ότι η Υπνοθεραπεία μπορεί να είναι μία ισχυρή, αποτελεσματική τεχνική σε πολλές περιπτώσεις. Αναφέρεται επίσης ότι η υπνοθεραπεία κερδίζει έδαφος ως μία αξιόπιστη μορφή θεραπείας στους επιστημονικούς κύκλους.

Διαβάστε εδώ: Επόμενος στόχος: Να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Η Υπνοθεραπεία, εκτός των άλλων,  μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις χαμηλής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Εάν έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης σε κάποιους τομείς και χαμηλή αυτοεκτίμηση σε κάποιους άλλους, ή συνεχώς σκέφτεστε αρνητικά, χρειάζεται να κάνετε αναπλαισιώσεις στο υποσυνείδητο σας για να πετύχετε μία μόνιμη αλλαγή.

Η αυτοπεποίθηση και η υψηλή αυτοεκτίμηση είναι εφικτή για εσάς και μπορεί να γίνει χωρίς πίεση. Με την υπνοθεραπεία και μέσω της ύπνωσης, το αποτελεσματικό της εργαλείο, μπορούμε να  αντιμετωπίσουμε ότι μας προκαλεί νευρικότητα, αγωνία, δειλία και έλλειψη αυτοπεποίθησης στην ρίζα του. Ο υπνοθεραπευτής μας βοηθάει να πάμε βαθύτερα και να επαναπρογραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νου μας και να βρούμε τι μας προκαλεί αυτή την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η ύπνωση είναι μια φυσική, αφάρμακη κατάσταση του νου που δεν συναντάται μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα.

Το δικαίωμα σας στην αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που πρέπει να διεκδικήσετε.

Μπορεί κάποια στιγμή στην παιδική σας ηλικία, στο σχολείο να σας είπαν ότι δεν είστε αρκετά καλοί/ές, μπορεί στην εφηβική σας ηλικία να σας κορόιδεψαν για το βάρος σας, μπορεί να τα πήγατε πολύ καλά στο πανεπιστήμιο και να δεχθήκατε ζήλεια και αγένεια, μπορεί να είχατε έναν/μία σύντροφο που σας φέρθηκε πολύ άσχημα, τόσο άσχημα που κλόνισε την αυτοπεποίθησή σας. Όποια κι αν ήταν η αιτία, η αυτοπεποίθηση χτίζεται και μπορεί να χτιστεί ξανά και να αυξάνεται συνεχώς.

Ίσως να μην θυμάστε ποια ήταν η βαθύτερη  αιτία. Όμως με την υπνοθεραπεία αυτό γίνεται εφικτό χωρίς να σημαίνει ότι θα ξαναζήσετε κάποια τραυματική εμπειρία. Ο υπνοθεραπευτής χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και εργαλεία για να ενσταλάξει  νέες θετικές συμπεριφορές,  συνήθειες και καινούρια  μοτίβα σκέψεων ώστε να απελευθερωθεί το δυναμικό που εδρεύει μέσα στο υποσυνείδητο σας.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτει ο γραφικός σας χαρακτήρας για την προσωπικότητά σας

Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από μία σειρά συνεδριών, ώστε να επιλυθεί η υποβόσκουσα υποσυνείδητη αιτία της έλλειψης αυτοπεποίθησης και της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Γενικά είναι μια βραχυπρόθεσμη διαδικασία και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται αποκλειστικά από την δέσμευση και την πειθαρχία του υπνωτιζόμενου στο θετικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας ακούτε όλα όσα λέει ο υπνοθεραπευτής κι αν κάπου, για λίγο, χαθείτε είναι κι αυτό μέσα στα πλαίσια, καθώς όλα καταγράφονται στο υποσυνείδητο σας και ποτέ δεν χάνετε τίποτα. Ο υποσυνείδητος νους σας, θυμάται πάντα, τα πάντα.

Μπορείτε να κινηθείτε ή να μιλήσετε αν το επιθυμείτε, χωρίς να επηρεάζετε την διαδικασία, ή να αφεθείτε και να χαλαρώσετε βαθιά σε μια πολύ απολαυστική κατάσταση ευφορίας. Έχετε πάντα τον έλεγχο κατά την διάρκεια της συνεδρίας.

Μπορεί να νιώσετε ευφορία ή μυρμήγκιασμα, ζέστη ή κρύο, μπορεί να νιώσετε το σώμα σας βαρύ ή ανάλαφρο ή μπορεί να τα νιώσετε όλα αυτά μαζί ή και τίποτα. Βέβαια αν αντιστέκεστε, η υπνοθεραπεία δεν θα είναι αποτελεσματική. Χρειάζεται να θέλετε να κάνετε αλλαγές και αν το θέλετε, τότε τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Όλες οι συνήθειες και οι συμπεριφορές είναι μία λειτουργία του υποσυνείδητου νου σας. Ο υπνοθεραπευτής εργάζεται προς την κατεύθυνση του επαναπρογραμματισμού, της διόρθωσης μη αποτελεσματικών συνηθειών και περιοριστικών πεποιθήσεων στο ίδιο σημείο που οι συνήθειες διαμορφώθηκαν και εδρεύουν. Η υπνοθεραπεία παραμερίζει, για λίγο, τον συνειδητό νου .ωστε  να απελευθερώσει την δύναμη του υποσυνείδητου.

Καταπιεσμένα συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, η αυτοαμφισβήτηση, η αγωνία, η ντροπή και οι ενοχές, καθώς και  συναισθήματα απελπισίας και έλλειψης αυτοαξίας, όλα εδρεύουν στο υποσυνείδητο. Εκεί καταγράφεται και αποθηκεύεται οτιδήποτε, από την γέννηση μας έως σήμερα.

Σκεφτείτε το υποσυνείδητο σας, ως έναν αποθηκευτικό χώρο που περιλαμβάνει χιλιάδες αρχεία.  Τα περισσότερα από αυτά  πλέον δεν εξυπηρετούν κάτι στην παρούσα στιγμή, στο εδώ και τώρα, και θέλετε να τα αλλάξετε. Τότε,  ένας υπνοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε  αυτά τα αρχεία  και επίσης να σας βοηθήσει στον επαναπρογραμματισμό.

Μπορείτε να τα καταφέρετε, επειδή το αξίζετε!

Από τον Στέφανο Λέων. Βαούτη, Κλινικός Υπνοθεραπευτής - NLP Coach www.ypnotherapeia.gr  , [email protected]

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.