WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έχεις τολμήσει να «βαρεθείς» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;


RKPT

2 Ιουλίου 2018

kyle-smith-528250-unsplash.jpg

Άραγε ποτέ σου έχεις «βαρεθεί» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;  Έχεις τολμήσει ποτέ σου να απέχεις για λίγο καιρό από όλους και από όλα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά;

Η ανθρώπινη τάση να γεμίζουμε ασφυκτικά την καλοκαιρινή καθημερινότητα, συγχρόνως αποτελεί και την αιτία του μελλοντικού αποπροσανατολισμού. Κάνοντας συνεχώς πράγματα ένα άτομο δεν έχει την ευκαιρία να «βαρεθεί». Δεν έχει την ευκαιρία να αισθανθεί και να κατανοήσει. Αδυνατεί στο να αντιληφθεί τι είναι αυτό που του λείπει, τι είναι αυτό που θέλει ή τι είναι αυτό που όταν λείπει από το πλάνο του νιώθει ελλιπής.

Το να ησυχάσει το πνεύμα για λίγο καιρό από τη βαβούρα, το άγχος της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις δεν είναι κακό. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος έτσι ώστε να γίνει μια εσωτερική ενδοσκόπηση. Είναι πολύ σημαντικό αν όχι όλη την περίοδο του χρόνου αλλά τουλάχιστον την καλοκαιρινή να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Άσε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά. Φαντάσου τον εαυτό σου λίγους μήνες ή λίγα χρόνια μετά και δες καθαρά αυτήν την εικόνα. Βάλε στόχους και κάνε όνειρα. Φυσικά οι διακοπές και η διασκέδαση είναι μέσα στο πρόγραμμα και αποτελούν και αυτά κομμάτι του καλοκαιριού αλλά κοίταξε προτεραιότητα να είναι ο εαυτός σου και όχι απλά οι δραστηριότητες μόνο και μόνο για να γίνουν.

Αφέσου αυτό το καλοκαίρι οτιδήποτε και αν κάνεις οπουδήποτε και αν πας. Άκουσε το μυαλό και την ψυχή σου. Παρατήρησε. Παρατήρησε και άκου. Γιατί η ζωή πάντα σου μιλάει... κάθε στιγμή και το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για να την ακούσεις με μεγαλύτερη προσοχή.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.