WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

12 ερωτήσεις που θα σου αποκαλύψουν το νόημα της ζωής


RKPT

6 Ιουλίου 2018

brooke-cagle-65601-unsplash.jpg

 1. Τι αισθάνεστε αυτή τη στιγμή;

Αν θελήσετε να περιγράψετε τα συναισθήματά σας με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν;  Γράψτε τι έρχεται πρώτο στο μυαλό σας. Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση.

2. Αντιμετωπίζετε κάποια συγκεκριμένη πρόκληση αυτή τη στιγμή;

Κάθε ένας από εμάς αντιμετωπίζει μια διαφορετική πρόκληση κάθε μέρα. Καθορίστε ποια είναι η δική σας. Ανακαλέστε το καλύτερο πράγμα που συνέβη στη ζωή σας καθώς και το χειρότερο.

Διαβάστε εδώ: Έχεις τολμήσει να «βαρεθείς» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

3. Τι θέλετε να αλλάξετε στη ζωή σας;

Σκεφτείτε εάν υπάρχει κάτι στη ζωή σας που θέλετε να αλλάξετε, επειδή δεν σας κάνει ευτυχισμένους . Και αν μπορούσατε να το αλλάξετε, θα το κάνατε;

4. Τι θα θέλατε να βελτιώσετε στον εαυτό σας;

Η αυτοβελτίωση είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια που μπορεί να διαρκέσει για μια ολόκληρη ζωή. Να είστε σαφείς με το είδος της βελτίωσης που θέλετε να δείτε στη ζωή σας.

5. Τι σε κάνει να νιώθετε περήφανοι για τον εαυτό σας;

Όλοι έχουμε ελαττώματα, αλλά όλοι έχουμε και μοναδικά πλεονεκτήματα είτε είναι σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά ή πνευματικά.

6. Τι μάθατε από τον προηγούμενο μήνα;

Θυμηθείτε τα γεγονότα του προηγούμενου μήνα που ήταν σημαντικά για εσάς, ειδικά αυτά από τα οποία έχετε αποκομίσει κάτι.

7.Ποιος είναι ο στόχος σας για αυτό το μήνα;

Μπορεί να έχετε μηνιαίους στόχους σε διάφορες πτυχές της ζωής σας, αλλά όλα αυτά ακολουθούν ένα κοινό θέμα. Για παράδειγμα, η επιθυμία σας να αγαπάτε περισσότερο μπορεί να αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς.

8. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να δοκιμάσετε τώρα;

Υπάρχουν πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε γιατί φοβόμαστε. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τι είναι αυτό; Είστε πρόθυμοι να το κάνετε;

9. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αισθανθήκατε πραγματικά ευτυχισμένοι;

Μπορείτε να θυμηθείτε ποια ήταν η στιγμή που νιώσατε πραγματικά χαρούμενοι και ζωντανοί;

10 Ποια είναι τα πράγματα που είστε ευγνώμονες στη ζωή σας;

Κοιτάξτε όλους τους ανθρώπους και όλα όσα έχετε στη ζωή σας και απαριθμήστε αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες.

11. Ποιο είναι το ένα πράγμα το οποίο φοβάστε περισσότερο;

Όλοι μας έχουμε φοβίες. Αλλά το ένα πράγμα που φοβάστε περισσότερο έχει τη μεγαλύτερη δύναμη από όλους τους άλλους φόβους. Σκεφτείτε το ένα πράγμα που φοβάστε περισσότερο, ακόμα και είναι παράλογο. Γιατί σας φοβίζει; Τι σημαίνει?

12. Ποιες είναι οι κορυφαίες 3 αγαπητές πράξεις που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας;

Σε έναν κόσμο γεμάτο από πολλούς δυσαρεστημένους ανθρώπους το να φροντίζετε τον εαυτό σας έχει μεγάλη σημασία.

Εάν απαντήσατε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις τότε θα συνειδητοποιήστε τι πραγματικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Θα καταλάβετε το νόημα της ζωής και θα θέσετε τις σωστές προτεραιότητες.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.