WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι γίνεται αν η γυναίκα βγάζει περισσότερα χρήματα από τον άντρα;


27 Ιουλίου 2018

brooke-lark-194253-unsplash.jpg

Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση μοιράζεστε σχεδόν τα πάντα με το σύντροφό σας. Κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι, του αποκαλύπτετε όλους τους φόβους αλλά και τις ελπίδες και φυσικά μοιράζεστε το ίδιο σπίτι. Ξέρετε τα πάντα για εκείνον και εκείνος γνωρίζει τα πάντα για εσάς. Ή μήπως όχι; Κι όμως μια νέα έρευνα που διεξάχθηκε στις ΗΠΑ αποκάλυψε πως οι γυναίκες μπορούν να αποκαλύψουν τα πιο κρυφά μυστικά τους στο έτερο ήμισυ, αλλά κρύβουν ένα και μοναδικό πράγμα: ότι κερδίζουν περισσότερα από το σύντροφό τους.

Διαβάστε εδώ: 6 πράγματα που κάνουν μόνο οι ισχυρές γυναίκες

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι γυναίκες εξακολουθούν να νιώθουν ντροπή και να ανησυχούν εάν βγάζουν περισσότερο χρήματα από τους άντρες. Μάλιστα όταν στο ζευγάρι η σύζυγος είναι εκείνη που έχει μεγαλύτερο μισθό, τότε η σχέση χαρακτηρίζεται ως μη παραδοσιακή. Ενώ εάν οι γυναίκες ερωτηθούν στα πλαίσια κάποιας δημοσκόπησης, για τις απολαβές τους, θα δηλώσουν ψέματα ότι ο σύντροφός τους κερδίζει περισσότερα χρήματα ενώ εκείνες λιγότερα.

Διαβάστε εδώ: Είναι η ζήλια πρόβλημα σε μια σχέση;

Επιδιώκοντας να εξηγήσουν το φαινόμενο, οι συγγραφείς της έρευνας πιστεύουν πως ο πρώτος λόγος που οι γυναίκες δεν αποκαλύπτουν τις πραγαμτικές χρηματικές απολαβές από τη δουλειά τους, είναι επειδή οι άντρες εξακολουθούν να νιώθουν πως κρίνονται από την κοινωνία με βάση το μισθό που βγάζουν. Εάν λοιπόν γνωρίζουν πως φέρνουν λιγότερα χρήματα στο σπίτι, αισθάνονται πολύ άβολα, αφού παραβιάζεται κανόνας που ορίζει ότι ο άντρας κερδίζει το ψωμί του σπιτιού.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα κοινωνικά έθιμα για αιώνες όριζαν πως ο άντρας φροντίζει τα οικονομικά της οικογένειας και η γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά. Και μπορεί σήμερα κάτι τέτοιο να μην ισχύει, τουλάχιστον επιφανειακά, ωστόσο οι γυναίκες εξακολουθούν να νιώθουν περίεργα όταν έχουν μεγαλύτερο μισθό από το σύντροφό τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να το κρύβουν. Με απλά λόγια αισθάνονται ότι παραβιάζεται «η φυσική τάξη των πραγμάτων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.