WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κάποιες φορές οι απαντήσεις είναι δίπλα μας


4 Σεπτεμβρίου 2018

37866394_2001375296826641_7650476247654334464_n.jpg

Η καθημερινότητα μας συνεχώς είναι γεμάτη με καινούρια πράγματα το οποίο συνεπάγεται την απόκτηση νέων ανθρώπινων εμπειριών. Καμία ημέρα δεν είναι όμοια με την προηγούμενη και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι από τη μια πλευρά αρκετά γοητευτικό θα έλεγε κάποιος αλλά από την άλλη ίσως και να κάνει μερικούς ανθρώπους να πασχίζουν να δημιουργήσουν την ημέρα που αυτοί επιθυμούν.

Όμως υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες εκεί έξω και κάνουν την εμφάνιση τους και αυτοί στις «καινούριες ημέρες».

Οι αστάθμητοι παράγοντες είναι ικανοί να φέρουν προβληματισμούς διλήμματα και δύσκολες καταστάσεις σε μια ημέρα και να βάλουν τον ανθρώπινο νου καθώς επίσης και την ανθρώπινη ψυχή σε μια διαδικασία αντιμετώπισης και επίλυσης.

Υπάρχουν εύκολα και σύνθετα προβλήματα που και αυτά με τη σειρά τους περιλαμβάνουν και τις αντίστοιχες λύσεις. Τις λύσεις όμως για να τις εντοπίσει ένα άτομο θα πρέπει να κοιτάξει συγχρόνως και από κάποια συγκεκριμένη οπτική γωνία το δεδομένο πρόβλημα. Τι γίνεται όμως αν πάρει για λίγο τα μάτια του από το δεδομένο πρόβλημα  και στρέψει το βλέμμα του στο υπόλοιπο περιβάλλον.

Διαβάστε εδώ: Εσύ άραγε κάνεις όνειρα;

Πολλές φορές οι άνθρωποι όταν έχουν να βρουν λύση σε κάποιο θέμα δίνουν όλη τους την προσοχή και την ενέργεια στο γεγονός ότι «μέχρι τώρα δεν μπορώ να επιλύσω το γεγονός που με απασχολεί». Αντιθέτως πολλές φορές και για ορισμένους προβληματισμούς οι λύσεις είναι δίπλα μας. Είναι στα απλά καθημερινά πράγματα που θα μπορέσει κάποιος να δει με διαφορετική ματιά και να παρατηρήσει τι έχουν να του πουν. Η λύσεις είναι στην εμφάνιση νέων ατόμων, στα λόγια μερικών ανθρώπων, στα καινούρια και όμορφα συναισθήματα τα οποία ξεδιπλώνονται μέσα σου, στο βλέμμα της νέας ματιάς με την οποία θα παρατηρήσεις τον κόσμο και στην απόφαση που θα πάρεις όχι  για το ΠΩΣ θα βρεις λύση στο πρόβλημα σου αλλά στην απόφαση να ΑΝΑΚΑΛΎΨΕΙΣ τι έχει να σου πει η κάθε μέρα.

Πάρε λοιπόν την απόφαση  όσο δύσκολος και αν είναι ο προβληματισμός που σε απασχολεί- στο τέλος της κάθε ημέρας να ανακαλύπτεις τι έμαθες από αυτήν αλλά και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα σου. Με αυτόν τον τρόπο ίσως βρεις τη λύση σε αυτό που σε απασχολεί γιατί θα έχεις την ικανότητα να αναζητάς τη λύση συνεχώς απλά με έναν τρόπο που θα σου μαθαίνει συγχρόνως να ζεις.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/brandonwoelfel

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.