WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί να ψάχνουμε τα θετικά στοιχεία σε έναν κόσμο που δείχνει πολλές φορές το σκληρό του πρόσωπο


19 Σεπτεμβρίου 2018

40705764_1906236763011878_4046256710204549202_n.jpg

Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί ότι το να ελπίζεις για κάτι καλύτερο και να προσπαθείς για αυτό τη στιγμή που όλα γύρω καταρρέουν δεν ανταποκρίνεται στην ρεαλιστική πραγματικότητα και πως είναι χάσιμο χρόνου. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η θετική σκέψη- η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά τις δύσκολες συνθήκες της ζωής. Επειδή οι τρεις παραπάνω παράγοντες δεν αποτελούν χειροπιαστά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα οι άμεσες πράξεις τείνουν να απομυθοποιούνται και να καταρρίπτονται με τη δικαιολογία πως είναι κάτι φανταστικό, κάτι αόριστο χωρίς καμιά επίδραση στην πραγματική ζωή.

Αντιθέτως όμως η συμπεριφορά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα αποτελούν δράσεις και δεν παύουν να είναι ενέργειες που επηρεάζουν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό και συγχρόνως καταφέρνουν να την καθορίζουν. Η θετική σκέψη, η ελπίδα καθώς επίσης και η αισιοδοξία σε έναν κόσμο σκληρό δύσκολο και απαισιόδοξο είναι ο μεγαλύτερος άθλος. Τα τρία αυτά στοιχεία δεν αποτελούν διαφυγή αλλά επιλογή.

Διαβάστε εδώ: 4 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την κακή τύχη

Είναι επιλογή να θέλεις να ζεις με τον τρόπο που επιθυμείς όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Το να ζεις για κάτι καλύτερο το να θέλεις κάτι καλύτερο και να ελπίζεις για αυτό σε κάνει να έχεις αυτόματα έναν υποσυνειδήτου στόχο. Έναν στόχο που σε κάνει να κοιτάς ψηλά και μακριά ταυτόχρονα. Σε κάνει να μην ησυχάζεις να μην γίνεσαι μαλθακός αλλά να προσπαθείς.

Αυτομάτως με το να βάλεις τη θετική οπτική γωνία στη ζωή σου αποβάλλεις την αρνητική και καθορίζεις τον δρόμο που θέλεις να πάρεις κυνηγώντας έτσι τα καλά και τα αισιόδοξα πράγματα.

Τα αρνητικά στοιχεία υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν το θέμα όμως είναι αν θέλεις πραγματικά να επιλέξεις μια πλευρά που ίσως να μην ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον κόσμο. Μια πλευρά που σπανίζει αλλά δεν παύει να υπάρχει. Μια πλευρά που αν την επιλέξεις και την κάνεις τρόπο ζωής θα σου αποκαλύψει κάτι πέρα από το συνηθισμένο.

Τι λες? Αξίζει να προσπαθήσεις?

Από την Ειρήνη Ιγνατίου

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/brandonwoelfel

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.