WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι συμβαίνει όταν δεν εισπράττουμε την αγάπη που περιμένουμε


24 Σεπτεμβρίου 2018

stavrialena-gontzou-780558-unsplash.jpg

Πόσες φορές έχετε νιώσει πως δίνετε περισσότερα από όσα παίρνετε όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις;

Οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους περιμένοντας από εκείνα να εκτιμήσουν όσα τους δίνουν. Να πουν ένα ευχαριστώ για τις υποχωρήσεις και τις θυσίες που κάνουν. Τα ζευγάρια μπαίνουν στη διαδικασία να συμβιβαστούν, περιμένοντας να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί από τον σύντροφό τους. Οι άνθρωποι κάνουν υποχωρήσεις, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους, αλλά στην ουσία περιμένουν κάποια στιγμή να αναγνωριστεί η προσφορά τους.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Μπορεί από μια οπτική να έχουν δίκιο, όμως από την άλλη μεριά είναι κάτι που έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Έχετε για παράδειγμα επιλέξει να φροντίζετε το σύντροφό σας, αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις. Τι γίνεται όμως όταν νιώσετε κούραση; Όταν ξαφνικά από το τίποτα ξεσπάσει ένας επικός καβγάς μεταξύ σας; Τα συναισθήματα που νιώθετε μπορεί να αποφασίζετε να μην τα εξωτερικεύετε και να τα επικοινωνείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχετε ξεφορτωθεί κιόλας. Υπάρχουν μέσα σας και λειτουργούν σαν ηφαίστειο, που ανά πασά ώρα και στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Να θυμάστε πως η αληθινή αγάπη είναι η ανιδιοτελής αγάπη, δεν ζητάει ανταλλάγματα, είναι αγνή. Αν έχετε επιλέξει να αγαπάτε και να φροντίζετε το σύζυγό σας και τα παιδιά σας, δεν σας το έχουν ζητήσει εκείνοι. Όταν λοιπόν νιώσετε εγκλωβισμένοι, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε αυτό που νιώθετε και να ζητήσετε βοήθεια από τους ανθρώπους γύρω. Μην απαιτείτε να σκεφτούν να σας βοηθήσουν από μόνοι τους. Αν έχετε επιλέξει να μην ασχοληθείτε με την καριέρα σας αλλά να μεγαλώσετε τα παιδιά σας, είναι κάτι που έχετε συναινέσει και εσείς. Δεν σας στο επέβαλλε κανείς, μη το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα σε κάποια διαφωνία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα½

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.