WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δείτε τι κάνουν οι ψυχολόγοι για να είναι ευτυχισμένοι


26 Σεπτεμβρίου 2018

katy-belcher-342054-unsplash.jpg

«Η γη είναι γεμάτη από όμορφα πράγματα. Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι σαν βασιλιάδες». Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους, εάν όμως ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους πρέπει να το κρατήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε.

Έτσι λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε τι κάνουν οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας για να νιώσουν ευτυχισμένοι.

Λένε κάθε μέρα στον εαυτό τους πόσο ευγνώμων είναι. Μελέτες έχουν δείξει πως η έκφραση της ευγνωμοσύνης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στη ψυχή όσο και στο σώμα,  όπως  καλύτερο ύπνο και χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή,  πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε όλα όσα θα πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη.

Διαβάστε εδώ: Η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο δείχνει το χαρακτήρα σας

Φροντίζουν το μυαλό τους. Η φράση αυτή πιθανότατα σας φέρνει εικόνες με ανθρώπους που διαλογίζονται και κάνουν γιόγκα, όμως πολλοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας απλά φροντίζουν το πνεύμα τους με διάφορες ασκήσεις, όπως ανάγνωση βιβλίων, επίλυση σταυρολέξων. Η άσκηση του μυαλού και του σώματος μπορεί να μας φέρει ψυχική ηρεμία και με τη σειρά της να φέρει την ευτυχία.

Επικοινωνούν με το σύντροφό τους. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να μια ευτυχισμένη σχέση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν είναι πιο ευτυχισμένα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Γυμνάζονται. Η άσκηση προκαλεί μια αύξηση της αδρεναλίνης, η οποία ακολουθείται από την απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμόνες που ενισχύουν την καλή διάθεση. Ακόμα μια ελαφριά σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μεγαλύτερο συναισθηματικό όφελος και με την απομάκρυνση του άγχους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.