WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να είσαι με αυτόν που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο


28 Σεπτεμβρίου 2018

pablo-heimplatz-317359-unsplash.jpg

Οι ανθρώπινες «προσωπικές» σχέσεις μεταξύ δυο ατόμων καταφέρνουν να είναι αρκετές φορές πολύπλευρες. Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο ένας και αυτό γιατί οι άνθρωποι που τις αποτελούν εμπεριέχουν στην συμπεριφορά, την σκέψη και στον συναισθηματικό τους κόσμο πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά λοιπόν μέσα σε μια σχέση επιβάλλεται να συνυπάρξουν. Η λέξη «συνυπάρξουν»  εμπεριέχει μέσα της τον σεβασμό, την εκτίμηση καθώς επίσης και τον θαυμασμό ως προς τη διαφορετικότητα του άλλου. Το να συνυπάρξεις με κάποιον άλλον άνθρωπο σημαίνει να κάνεις χώρο τόσο στην καθημερινότητα σου για αυτόν, όσο και στον εσωτερικό σου κόσμο και να χωρέσεις τη διαφορετική και συγχρόνως μοναδική προσωπικότητα ενός άλλου ανθρώπου.

Διαβάστε εδώ: Η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο δείχνει το χαρακτήρα σας

Το να κάνεις όμως μια τέτοια κίνηση δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν αξίζει πάντοτε. Μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει και έναν άξιο σύντροφο. Έναν σύντροφο που σε κάνει πρώτα από όλα καλύτερον άνθρωπο.

Καλύτερος άνθρωπος σημαίνει να έχεις αξίες και ήθος. Σημαίνει να εκτιμάς, να σέβεσαι, να είσαι ευγνώμων. Σημαίνει να μην είσαι αλαζόνας και αχάριστος. Καλύτερος άνθρωπος σημαίνει να εξελίσσεσαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου χωρίς να βλάπτεις τους άλλους. Καλύτερος άνθρωπος σημαίνει να αγαπάς και να βλέπεις με όμορφα και καλοπροαίρετα μάτια όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν ο οποίος κάνει χώρο μέσα του για την μοναδικότητα σου ενισχύει και εξελίσσει σε εσένα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά βρίσκεται στη ζωή σου για ακόμη περισσότερους λόγους αξίζει να σε συντροφεύει και να σε κάνει πάνω από όλα καλύτερον άνθρωπο.

Να αγαπάς, να σέβεσαι και να εκτιμάς πρώτα από όλους τον εαυτό σου και έπειτα να είσαι σίγουρη πως η αγάπη καθώς επίσης οι άξιοι άνθρωποι και σύντροφοι εκεί έξω υπάρχουν. Και που ξέρεις μπορεί να έχεις δίπλα σου έναν από αυτούς.

Από την Ειρήνη Ιγνατιου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.