WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Φέτος εστιάζουμε στην ενημέρωση και την πρόληψη


The Jennettes

10 Οκτωβρίου 2018

anthony-tran-679123-unsplash_1.jpg

Oι μισές ψυχικές ασθένειες ξεκινούν στην ηλικία των 14 ετών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν χωρίς διάγνωση και θεραπεία. Τόσο η εφηβεία, όσο και τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης, συνοδεύονται από πολλές αλλαγές για το άτομο, όπως αλλαγές σχολείων και πόλεων. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι το ίδιο ευχάριστες για όλους, και σε πολλούς ανθρώπους προκαλούν στρες ανησυχία, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση ψυχικών ασθενειών.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι σημερινοί έφηβοι νιώθουν τόσο άγχος;

Όσον αφορά τους νέους, η κατάθλιψη και η αυτοκτονία βρίσκονται στην κορυφή των αιτιών θανάτου, ενώ ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η υπερκατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, και οι διατροφικές διαταραχές.

Ευτυχώς, με την πάροδο των χρόνων, δίνεται ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόληψη των ψυχικών ασθενειών από νεαρή ηλικία. Η υποστήριξη από μικρή ηλικία για τη διαχείριση του άχγους, και η παροχή βοήθειας στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, είναι κλειδιά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών.

Φέτος, η ημέρα ψυχικής υγείας, εστιάζει στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση, προκειμένου να θεσμοθετηθούν σε προγράμματα υποστήριξης. Στόχος είναι τόσο οι γονείς και οι καθητές, όσο και οι ίδιοι οι νέοι να μπορούν να εντοπίσουν εγκαίρως το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.