WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5+1 πράγματα που δεν χρειάζεται να πείτε στους φίλους σας για το γάμο σας


The Jennettes

12 Οκτωβρίου 2018

kristina-flour-185592-unsplash.jpg

Οι φίλοι μας είναι η επιλεγμένη μας οικογένεια, σίγουρα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν το γάμο μας, τα οποία καλό θα ήταν να επιλέγουμε πολύ προσεκτικά με ποιον θα τα μοιραστούμε, αν τα μοιραστούμε. Σε κάποιες περιπτώσεις επειδή μπορεί να απειλούν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συζύγων, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα, και μερικές άλλες, επειδή μπορεί να διαστρεβλώσουν την μακροπρόθεσμη εικόνα του γάμου, τόσο στους φίλους, όσο και στους εαυτούς μας.

1. Όλους τους τσακωμούς

Ναι, συμφωνούμε. Οι φίλοι είναι εκεί για να μας στηρίζουν όταν προκύπτει κάτι άσχημο. Όμως αν τους μεταφέρουμε συνέχεια τους τσακωμούς μας με το σύντροφό μας, είναι λογικό να αρχίσουν να τον αντιπαθούν και να τον κρίνουν. Σίγουρα, αν βρίσκεστε σε μια κακή σχέση ή σε μια σχέση βίαιη ή επικίνδυνη, προφανώς πρέπει να το συζητήσετε. Απλώς οι λεπτομέρειες για τους μικροτσακωμούς ίσως δεν χρειάζονται. Ή έστω, να μένουν σε πολύ κλειστό κύκλο.

2. Σεξουαλικές ιδιοτροπίες

Είναι εντάξει να μοιράζεστε κάποιες λεπτομέρειες της ερωτικής σας ζωής με τους φίλους σας. Παρόλα αυτά, αν ο σύντροφός σας έχει κάποια ιδιοτροπία την οποία δεν διατυμπανίζει, καλό θα ήταν να προσέξετε τι μοιράζεστε με τους φίλους σας. Οκ, ολοι έχουμε έναν άνθρωπο που ξέρει περισσοτερες λεπτομέρειες - αλλά σίγουρα καλό θα ήταν να είμαστε .

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει όταν μια σχέση στηρίζεται μόνο στο σεξ;

3. Μια εξωσυζυγική σχέση

Αν ο σύζυγός σας έχει μια άλλη σχέση και το μάθετε, καλό θα ήταν να πάρετε αρκετό χρόνο πριν μιλήσετε σε όλους για αυτό. Είναι καλύτερα να το σκεφτείτε, να συζητήσετε με ένα κοντινό σας πρόσωπο και μετά να αποφασίσετε την κατεύθυνσή σας.

4. Ζητήματα ψυχικής υγείας

Δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζουμε τα ταμπού της ψυχικής υγείας. Υπάρχουν ήδη αρκετά. Ωστόσο, αν ο σύντροφός σας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, θα ήταν καλό να δείξετε σεβασμό και να συζητήσετε πρώτα μαζί του, πριν τα μοιραστείτε.

5. Το οικογενειακό του δράμα

Δεν συζητάμε για το ενδεχόμενο να σας ενοχλεί η αδερφή του ή αν η πεθερά σας λέει βλακείες. Μιλάμε για βαθύ και σκοτεινό οικογενειακό δράμα. Για να το θέσουμε απλά, κάποια μυστικά δεν μπορείτε να τα μοιραστείτε, επειδή δεν είναι δικά σας.

6. Το παρελθόν

Ισχύει ό,τι και πριν. Το παρελθόν του συζύγου σας είναι δικό του, και τα μυστικά του δεν είναι δικά σας. Αφήστε τον να επιλέξει μόνος του με ποιον θα τα μοιραστεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.