WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κάνε την καλύτερη επένδυση: Επένδυσε στον εαυτό σου


16 Οκτωβρίου 2018

tiko-giorgadze-758000-unsplash.jpg

Πόσες φορές έχεις «επενδύσει» στους άλλους; Ίσως σου έχει τύχει. Να έχεις «επενδύσει» σε ένα άλλο πρόσωπο περιμένοντας ανταπόκριση. Περιμένοντας ανταπόδοση. Είτε συναισθηματική είτε πιο απλά να σου φερθεί όπως του φέρεσαι. Πολύ πιθανόν κάτι τέτοιο να μη συνέβη ποτέ και η ανταπόκριση που περίμενες να μην έλαβε χώρα. Δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να χάνεις τις ελπίδες σου ή να μην ξανά επενδύσεις σε άλλα πρόσωπα- καθώς κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα μοναδικός. Τι θα έλεγες όμως πριν από αυτό να αρχίσεις να επενδύεις στον εαυτό σου; Να επενδύσεις σε αυτό που είσαι; Στην προσωπικότητα σου, στον συναισθηματικό σου κόσμο, στην συμπεριφορά σου, στις σκέψεις σου, στις ιδέες σου και στη φαντασία σου; Τι θα έλεγες να επενδύσεις στον εαυτό σου που γνωρίζεις καλύτερα από τον κάθε ένα; Αλλά γιατί να το κάνεις;

Να το κάνεις για σένα. Βλέπεις καμιά φορά οι άνθρωποι τείνουν να ψάχνουν πράγματα που τους λείπουν  ΜΌΝΟ στους άλλους και ξεχνούν να βρουν την ευτυχία μέσα τους. Αναβάλουν να εξελιχθούν και να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους στην βέλτιστη εκδοχή του. Με αυτόν τον τρόπο έχουν την τάση ακόμη και να μην τον αποδέχονται εντελώς γιατί δεν τον γνωρίζουν, είτε επειδή πιστεύουν πως στους άλλους υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο και περισσότερο αξιοζήλευτο, είτε επειδή δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία. Την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώτα από όλα το ίδιο τους το εγώ.

Διαβάστε εδώ: Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 4 απλά κόλπα για να προσελκύσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει

Το να επενδύσεις σε εσένα ίσως να είναι η καλύτερη ευκαιρία που είχες ποτέ. Η ευκαιρία να δεις πως αλληλεπιδράς με τους άλλους, με τον εαυτό σου και την ίδια τη ζωή. Μέσα από αυτήν την επένδυση θα έχεις την δυνατότητα να ανακαλύψεις όχι μόνο εσένα αλλά και το δώρο της ύπαρξης καθώς κάτι μοναδικό, ξεχωριστό και ιδιαίτερο βρίσκεται μέσα σου και μέσα σε κάθε άνθρωπο. Ανακάλυψε το και δώσε την δυνατότητα σε εσένα να ΣΕ γνωρίσεις καλύτερα. Κάνε το βήμα και επένδυσε στον εαυτό σου γιατί πολύ απλά ... το μπορείς. 

Από την Ειρήνη Ιγνατιου

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.