WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6+1 ψέματα που λέμε στον εαυτό μας


10 Νοεμβρίου 2018

nick-karvounis-403793-unsplash.jpg

Τα χειρότερα ψέματα είναι αυτά που λέμε στον εαυτό μας. Αν και στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν τα ψέματα και νιώθουμε προσβεβλημένοι όταν κάποιος δεν μας λέει την αλήθεια. Όμως λέμε ψέματα καθημερινά στον εαυτό μας. Συμμετέχουμε σε αρνητικά μοτίβα συζήτησης και σκέψης που εμποδίζουν την προσωπική μας ανάπτυξη και περιορίζουν την ικανότητά μας να ζήσουμε μια γεμάτη ζωή.

Όμως για να έχουμε μια χαρούμενη και πλήρης ζωή πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ψέματα και να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τις σκέψεις μας. Παρακάτω έχουμε καταγράψει τα 10 ψέματα που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας

1. Το παρελθόν μου θα με ενοχλεί πάντα.

Διόρθωση -  το παρελθόν σας  μπορεί  να σας στοιχειώσει  αν το αφήσετε.  Αλλά όχι, δεν είστε καταδικασμένοι να ξοδέψετε το υπόλοιπο της ζωής σας αναζητώντας αγάπη από οποιονδήποτε εξαιτίας ενός γονέα που δεν σας αγάπησε ποτέ. Ο αυτο-προβληματισμός είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της αλλαγής.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι γυναίκες που μένουν μόνες καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένες

2. Η επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας.

Δεν υπάρχουν αποτυχίες, αλλά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένατε, μην εγκαταλείπετε. Μάθετε ο,τι μπορείτε και συνεχίστε να προσπαθείτε. Αυτός που συνεχίζει να προχωράει ένα βήμα κάθε φορά, είναι αυτός που τελικά κερδίζει. Η μάχη κερδίζεται πάντα πολύ πριν από την τελική νίκη. Η επιτυχία είναι μια διαδικασία που αποτελείται από μικρά βήματα, αποφάσεις και ενέργειες που αναπτύσσονται βαθμιαία μεταξύ τους.

 3. Εάν είχα (συμπλήρωσε το κενό), θα ήμουν χαρούμενος.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι. Ο ένας είναι να έχετε ό, τι θέλετε και ο άλλος να είστε ικανοποιημένοι με αυτό το ένα που έχετε. Αν αποδεχτείτε και εκτιμήσετε τα πράγματα τώρα, θα βρείτε περισσότερη ευτυχία. Η ευτυχία έρχεται όταν σταματάς να διαμαρτύρεσαι για τα προβλήματα που έχεις και αρχίσεις να ευχαριστείς για όλα τα προβλήματα που δεν έχεις. Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται όλα τα πράγματα που θέλετε αλλά δεν έχετε, σκεφτείτε αντ 'αυτού όλα τα πράγματα που δεν θέλετε και δεν τα έχετε. Και να είστε ευγνώμονες.

4. Μια κρίση είναι κακό.

Όπως είπε κάποτε ο John F Kennedy, το κινεζικό σύμβολο για τη λέξη" κρίση "γράφεται με δύο χτυπήματα ενός στυλό. Ένα χτύπημα αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο και το δεύτερο την ευκαιρία. Σε μια κρίση προσέξτε τον κίνδυνο αλλά αναγνωρίστε και την ευκαιρία. Κάθε πρόκληση, πρόβλημα και δυσκολία που ανακύπτει είναι απλώς μια άλλη ευκαιρία για να μάθετε και να αναπτυχθείτε.

Διαβάστε εδώ: Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 4 απλά κόλπα για να προσελκύσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει

5. Είμαι πολύ μεγάλος πια γι 'αυτό…

Δεν είστε ποτέ πολύ μεγάλοι για να κάνετε από αυτό που θέλετε. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν 76 όταν έγινε πρόεδρος. Ο Leonardo Da Vinci ήταν 51 ετών όταν ζωγράφισε τη Mona Lisa. Ο Δρ Seuss ήταν 54 ετών όταν έγραψε "Η γάτα στο καπέλο". Ο συνταγματάρχης Sanders ήταν 61 όταν ξεκίνησε το KFC Franchise. Υπάρχουν αμέτρητα άλλα παραδείγματα. Ο καθένας έχει δική του χρονική στιγμή. Και ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος ή πολύ νέος για να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

6. Μπορώ να το κάνω αύριο.

Ίσως ένα από τα πιο συχνά ψέματα που λέμε στον εαυτό μας. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι πάντα σκεφτόμαστε ότι έχουμε πολύ χρόνο. Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσουμε και δεν θα υπάρχει πλέον χρόνος για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

7. Είναι λάθος να λέω όχι

Μερικές φορές είναι υγιές να λες όχι και να σταματήσεις να ζητάς συγγνώμη όλη την ώρα. Είναι η ζωή σου. Τα συναισθήματά σου. Οι επιλογές σου.  Έτσι επέλεξε τι είναι καλύτερο για εσένα και σταμάτησε να σκέφτεσαι συνέχεια τι θέλουν οι άλλοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.