WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όλα όσα δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά


16 Νοεμβρίου 2018

tamara-bellis-424836-unsplash.jpg

Αν μια γυναίκα θέλει να κάνει ή όχι παιδιά είναι δική της απόφαση. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα εκείνοι που θα εκφράσουν έντονα την άποψή τους όταν δουν μια γυναίκα που δεν έχει οικογένεια και πολλές φορές θα τη σχολιάσουν αρνητικά ή ακόμα χειρότερα θα την αντιμετωπίσουν με οίκτο. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου, σας παρουσιάζουμε όλα όσα δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά.

«Γιατί δεν έχεις παιδιά;». Μπορεί η συγκεκριμένη ερώτηση να σας έρχεται αυθόρμητα, όμως καλό είναι να μην θέτετε τέτοιου είδους απορίες. Γιατί εκτός του ότι μπορεί να είναι επιλογή της να μην έχει παιδιά, μπορεί επίσης αυτή η ερώτηση να φέρει στην επιφάνεια λυπηρές απαντήσεις και άσκημες αναμνήσεις.

«Κάποτε θα το μετανιώσεις που δεν έκανες παιδιά». Υπάρχουν άνθρωποι που μετανιώνουν για πολλά που έκαναν ή που δεν έκαναν και δεν αφορούν τα παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μετανιώνουν για τίποτα και αν γυρνούσαν το χρόνο πίσω θα έπαιρναν πάλι τις ίδιες αποφάσεις. Άρα καλύτερα να αποφεύγετε τέτοιου είδους σχολιασμούς.

Διάβαστε εδώ: Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Τελικά υπάρχει γυναικεία φιλία;

«Χάνεις ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή». Καμία γυναίκα δεν επιλέγει να μην κάνει παιδιά επειδή θέλει να ασχολείται με τα ρούχα και τα μαλλιά, αντί να αγοράζει κούνιες και πάνες. Προφανώς το επέλεξε μετά από ώριμη σκέψη, επειδή νιώθει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που απολαμβάνει και που θα απολαύσει στο μέλλον που θα της δώσουν νόημα.

«Έχεις δοκιμάσει να κάνεις παιδιά;». Αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται αλλά και να είναι καλοπροαίρετη, όμως θέτει υπό συζήτηση ένα πολύ λεπτό θέμα, που είναι η γονιμότητα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι γυναίκες που μένουν μόνες καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένες

«Αν δεν έχεις παιδιά ποιος θα σε φροντίσει όταν μεγαλώσεις». Πώς είστε τόσο σίγουρες ότι τα δικά σας παιδιά θα σας φροντίσουν; Εξάλλου δεν αποκτάει κάποιος παιδί με σκοπό να γίνει υπηρέτης του όταν μεγαλώσει.

«Θα αλλάξεις γνώμη όταν γνωρίσεις τον κατάλληλο άντρα». Ξέρετε πόσες γυναίκες έγιναν μαμάδες και μετά αποφάσισαν να χωρίσουν; Κι όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζαν ότι είχαν βρει τον κατάλληλο άντρα για να γίνει πατέρας. Και αν επίσης δεν βρω ποτέ τον κατάλληλο δεν θα κάνω ποτέ παιδιά;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.