WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έρευνα αποκαλύπτει τις 10 πιο επικίνδυνες χώρες για τις γυναίκες για το 2018


7 Δεκεμβρίου 2018

aricka-lewis-208108-unsplash.jpg

Κάθε χρόνο διεξάγονται έρευνες για τη χώρα που είναι η πιο επικίνδυνη στον κόσμο για τις γυναίκες. Οι παράγοντες της επικινδυνότητας είναι πολλοί με τα περιστατικά βιασμού να αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία. Για το 2018 δημοσιεύτηκε στη Thomson Reuters μια λίστα με τις 10 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για το γυναικείο φύλο. Ας δούμε ποια βρίσκεται στην πρώτη και ποια στη δέκατη θέση.

1. Ινδία

Η Ινδία είναι μια χώρα όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής βίας. Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων, ο γάμος των παιδιών, η σωματική κακοποίηση και πολλοί άλλοι λόγοι συμβάλλουν στο ότι η Ινδία κατέχει την πρώτη θέση ως την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Το πιο λυπηρό είναι ότι στην ίδια έρευνα η Ινδία είχε καταταγεί στην 4η θέση πριν επτά χρόνια.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

2. Αφγανιστάν

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι συγκρούσεις έχουν επηρεάσει τη χώρα με το χειρότερο δυνατό τρόπο και έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών.

3. Συρία

Οι γυναίκες υφίστανται σεξουαλική βία που περιλαμβάνει βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, καταναγκασμό στο σεξ και ακόμη και την απαγόρευση υπεράσπισης τους σε περιπτώσεις βιασμού.

4. Σομαλία

Η Σομαλία κατατάσσεται  στην τέταρτη θέση, καθώς οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με επιθέσεις οξέος, ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων, λιθοβολισμό και διάφορες άλλες μορφές κακοποίησης.

Διάβαστε εδώ: Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Τελικά υπάρχει γυναικεία φιλία;

5. Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει προφανώς γυναίκες υπουργούς και διατηρεί σύστημα κηδεμονίας. Αν και η χώρα έδωσε πρόσφατα το δικαίωμα στις γυναίκες να οδηγούν, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν για να αποκτήσουν περισσότερη ελευθερία.

6. Πακιστάν

Το Πακιστάν εργάστηκε πολύ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών τα τελευταία χρόνια, καθώς η κατάταξη της χώρας έχει πέσει σε αυτή λίστα από την τρίτη θέση στην έκτη θέση.

7. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Σύμφωνα με την έρευνα της World Bank τα στατιστικά στοιχεία αποκάλυψαν ότι περίπου το 36,8% των ενήλικων γυναικών υποβάλλονται σε σωματική και σεξουαλική βία. Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι περίπου το 5% των γυναικών στη χώρα υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων, το οποίο προσθέτει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων χωρών.

8. Υεμένη

Η Υεμένη δεν διαθέτει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και η διάκριση των γυναικών είναι πολύ συχνή σε αυτή τη χώρα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί καθώς μεγαλώνουμε δεν μας αγγίζουν οι γιορτές

9. Νιγηρία

Οι γυναίκες στη χώρα αυτή δέχονται συνήθως επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες και πολλές φορές πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων.

10. Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στη δέκατη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών του κόσμου, καθώς οι βιασμοί, η σεξουαλική παρενόχληση και ο εξαναγκασμός στο σεξ συμβαίνουν πολύ πιο συχνά από ό,τι πιστεύουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.