WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τοξικές συνήθειες που έχουμε στα social media και μπορούμε να αποβάλλουμε


The Jennettes

10 Δεκεμβρίου 2018

eaters-collective-129481-unsplash_1.jpg

Αν είστε από τους ανθρώπους που περνάνε πολύ μεγάλο μέρος της μέρας τους στα social media, τότε θα καταλάβετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. Η ίδια η χρήση των social media δεν είναι ούτε κακή, ούτε καλή, αλλά υπάρχουν μερικές συνήθειες μας που μπορεί να την κάνουν τοξική. Μερικές φορές αισθανόμαστε ότι μας έχει ρουφήξει το internet, και ίσως κάτι χάνουμε από την πραγματικότητα. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που πρέπει να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε τις τοξικές μας συνήθειες.

Δοκιμάσαμε να σταματήσουμε αυτά τα 5 πράγματα, και τελικά δεν αποδείχτηκε καν δύσκολο.

Ακολουθούμε πολλούς ανθρώπους με τέλειες ζωές

Δεν είναι κακό να ακολουθούμε κάποιους ανθρώπους που μας εμπνέουν. Είναι κακό να γεμίζουμε τις αρχικές μας σελίδες με ανθρώπους που έχουν τέλεια σπίτια, κάνουν συνέχεια διακοπές και είναι γενικώς τέλειοι. Είπαμε να χαζεύουμε λίγο πριν κοιμηθούμε, όχι να καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει λάθος στη ζωή μας και δεν πίνουμε κοκτέιλ στο Μπαλί με τους τέλειους κοιλιακούς μας στις 2 η ώρα τη νύχτα. Μερικά unfollow στην τελειότητα θα κάνουν τις ζωές μας ευκολότερες.

Ξεχνάμε να ζήσουμε

Δηλώνουμε την ενοχή μας. Όλοι έχουμε προσπαθήσει να απαθανατίσουμε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα αντί πραγματικά να το δούμε. Όλοι έχουμε βγάλει το φαγητό μας φωτογραφία πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Ειδικότερα σε ταξίδια, αυτή η τακτική μπορεί να μας κοστίσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος των αναμνήσεών μας, οπότε προτιμούμε πλέον να θάβουμε το κινητό στον πάτο της τσάντας μας, για να μην το βρίσκουμε ποτέ. Κάπως έτσι καταφέραμε να περνάμε περισσότερο χρόνο ζώντας, παρά καταγράφοντας τη ζωή μας για τους άλλους.

Μας νοιαζουν τα likes περισσότερο από όσο πρέπει

Δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, αλλά έχουμε περάσει πολύ χρόνο ψάχνοντας το τέλειο φίλτρο που θα κάνει τη φωτογραφία μας εντυπωσιακή. Και αν τελικά η φωτογραφία δεν πάρει όσα likes θέλουμε, αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά όσο περισσότερο εστιάζουμε την προσοχή μας στην πραγματική ζωή, τόσο καταλαβαίνουμε ότι η διαδικτυακή επιβεβαίωση δεν είναι ακριβώς η επιβεβαίωση που χρειαζόμαστε.

Αφήνουμε την αρνητικότητα να μας επηρεάσει

Δεν είναι δα κάτι καινούριο. Το internet είναι γεμάτο από κριτική, αρνητισμό, και κυνισμό. Τόσο οι προσβολές όσο και τα άσχημα νέα, είναι μεγάλο μέρος της διαδικτυακής μας καθημερινότητας. Αλήθεια, ο κόσμος δε χρειάζεται άλλο από αυτό. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας και για τους άλλους

Καταφεύγουμε στα social media για ασφάλεια

Mπορεί να έχουμε προβλήματα ψυχικής υγείας ή μπορεί να περνάμε μερικές άσχημες μέρες. Πάντως είναι πολύ εύκολο να "βουτήξουμε" μέσα στα social media για να ξεχαστούμε. Και δεν δουλεύει έτσι. Όταν εμπλεκόμαστε τόσο πολύ καταλήγουμε να νιώθουμε χειρότερα. Είναι προτιμότερο να βρίσκουμε άλλες μεθόδους διαχείρισης, όπως να κάνουμε μια βόλτα για τρέξιμο ή περπάτημα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από έναν τσακωμό στο internet, ή από το να δούμε λίγες ακόμα τέλειες ζωές άλλων.

Δείτε ακόμη: Τα Χριστουγεννιάτικα πιάτα σε 6 μέρη του κόσμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.