WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το απλό τρικ που θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε τα πάντα


The Jennettes

11 Ιανουαρίου 2019

rawpixel-610074-unsplash.jpg

Συχνά νομίζουμε ότι αν χρειάζεται πραγματικά να θυμηθούμε κάτι, πρέπει να το γράψουμε. Από οτι φαίνεται όμως, είναι μάλλον καλύτερα να το ζωγραφίσουμε.

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Waterloo στον Καναδά, απέδειξε ότι το να ζωγραφίσουμε μια λέξη μας βοηθάει περισσότερο να τη θυμηθούμε από ο,τι αν τη γράψουμε. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό πιθανόν σχετίζεται με το ότι η ζωγραφική κρατάει μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου ενεργό από ό,τι το γράψιμο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και η μνήμη. Στα καλά νέα, δε χρειάζεται να είναι κανείς καλός στη ζωγραφική για να ζωγραφίσει αυτά που θέλει να θυμάται. Ένα απλό σκιτσάκι αρκεί.

Διαβάστε επίσης: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τις καλύτερες τεχνικές για να δυναμώσουμε τη μνήμη μας

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να γίνει όπλο στη μάχη εναντίον του Alzheimer και της γεροντικής άνοιας, πράγμα το οποίο ελπίζουν οι ερευνητές. Οι άνθρωποι που ζωγραφίζουν μπορούν να βελτιώσουν συνολικά τη μνήμη τους και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τους πάσχοντες από άνοια, καθώς βοηθάει τη γνωστική λειτουργία του μυαλού. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο  Experimental Aging Research.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.