WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τον τρόπο για να γίνουμε πιο ελκυστικοί


23 Ιανουαρίου 2019

fezbot2000-365718-unsplash.jpg

Όταν σκεφτόμαστε τη λέξη ελκυστικός συνήθως μας έρχεται στο μυαλό η εξωτερική εμφάνιση. Όμως οι ψυχολόγοι επισημαίνουν πως η ελκυστικότητα δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση, αλλά με την ενέργεια, τη συναισθηματική νοημοσύνη και γενικά με το χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα μάθετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να είστε ελκυστικοί.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Το πρώτο πράγμα που αναφέρουν οι ψυχολόγοι για να καταφέρουμε να είμαστε ελκυστικοί, είναι η αυτοπεποίθηση. Και για να αντιληφθείτε εάν έχετε χαμηλή ή όχι αυτοπεποίθηση θέστε τα εξής ερωτήματα στον εαυτό σας: προσελκύετε ή απωθείτε τους ανθρώπους; Πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε εσάς; Παρατηρείτε ένα μοτίβο; Οι άνθρωποι σπεύδουν προς εσάς ή κρατούν την απόσταση τους; Είστε σε θέση να διατηρήσετε υγιείς σχέσεις με φίλους;

Φροντίστε τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό, από κάποιον που φροντίζει τον εαυτό του. Το κλειδί εδώ είναι να μπορείτε να εκπληρώσετε τις ανάγκες σας μόνοι σας, χωρίς να περιμένετε κάποιον άλλο να το κάνει για σας. Εργαστείτε για να γίνετε η καλύτερη  και η πιο σίγουρη εκδοχή του εαυτού σας.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Σταματήστε να είστε αντιδραστικοί. Αντί να αντιδράτε σε ό,τι δε σας αρέσει, προσπαθήστε να ακούτε και να απαντάτε σε όσους βρίσκονται γύρω σας. Τίποτα δεν απωθεί τους ανθρώπους περισσότερο από ένα αντιδραστικό άτομο. Κανείς δεν θέλει να νιώθει σα να περπατάει μέσα από ένα ναρκοπέδιο, κάθε φορά που βρίσκεται κοντά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.