WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα


8 Φεβρουαρίου 2019

anthony-tran-679123-unsplash.jpg

Καθώς μεγαλώνουμε μαθαίνουμε ότι τα συναισθήματα είμαστε εμείς. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές τα αποφεύγουμε, όταν είναι αρνητικά. Όμως αυτή η νοοτροπία δεν είναι σωστή. Αντί να αγνοούμε ή να καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας, πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί νιώθουμε άσκημα. Με άλλα λόγια, τα συναισθήματά μας προσπαθούν να μας πουν κάτι.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Ο σκοπός των συναισθημάτων είναι να μας δώσουν πληροφορίες για κάτι που συμβαίνει στον εσωτερικό μας κόσμο ή γύρω μας. Όταν η  προειδοποιητική λυχνία ανάψει θα πρέπει να σταματήσετε και να σκεφτείτε γιατί το φως προειδοποίησης είναι ενεργοποιημένο. Ακούγοντας τα συναισθήματά μας σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν και αναρωτιόμαστε με μια απλή ερώτηση: «Γιατί;»

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Εάν συνεχίσετε την ανάγνωση θα μάθετε να ερμηνεύετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και μέσα από όλο αυτό θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

Πικρία: Δείχνει ότι πρέπει να μάθετε να μην επηρεάζεστε από την κριτική των άλλων και πως δεν πρέπει να κρίνετε τον εαυτό σας πολύ αυστηρά.

Δυσαρέσκεια: Δείχνει ότι ζείτε στο παρελθόν και δεν επιτρέπετε στο παρόν να είναι έτσι όπως είναι

Δυσφορία: Δείχνει ότι πρέπει να δώσετε προσοχή στο τι σας συμβαίνει και ότι έχετε μια ευκαιρία να αλλάξετε τα πράγματα προς το καλύτερο και να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνετε συνήθως.

Θυμός: Δείχνει ποια είναι τα όρια σας και τι θέλετε να αλλάξει στον κόσμο που ζείτε.

Απογοήτευση: Δείχνει ότι προσπαθείτε για κάτι και δεν είστε απαθείς, αλλά ενδιαφέρεστε για το τι συμβαίνει γύρω σας.

Ενοχή: Δείχνει πως θέλετε να ικανοποιείτε τις προσδοκίες των άλλων.

Ντροπή: Δείχνει πως πρέπει να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και να μη δίνετε τόσο μεγάλη σημασία στο τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς.

Άγχος: Δείχνει ότι είστε κολλημένοι στο παρελθόν και ζείτε με το φόβο του μέλλοντος.

Θλίψη: Δείχνει πως νοιάζεστε βαθιά για όσους σας έχουν ανάγκη και θέλετε να φροντίζετε όσους σας χρειάζονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.