WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ένα υπάκουο και σιωπηλό παιδί δεν είναι πάντα ένα ευτυχισμένο παιδί


22 Μαρτίου 2019

ratiu-bia-146356-unsplash.jpg

Πολλοί γονείς όταν παρατηρούν ένα υπάκουο παιδί, πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από το δικό τους και νιώθουν επίσης λίγη ζήλια, επειδή το παιδί τους δεν είναι τόσο ήρεμο. Όμως είναι κάτι το φυσιολογικό;

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Όταν ένα παιδί είναι εξαιρετικά υπάκουο και ήρεμο δε σημαίνει ότι είναι ευτυχισμένο. Υπάρχουν δυο είδη υπακοής στα παιδιά: η υποτακτική υπακοή από φόβο ή απειλή και η υπακοή βασισμένη στο σεβασμό των γονέων και των ανθρώπων εν γένει.

Η ντροπή στα παιδιά είναι φυσιολογική. Πολλά παιδιά ντρέπονται να συζητήσουν με ξένους, όμως όταν βλέπουμε ένα πολύ ντροπαλό παιδί που συνέχεια κρύβεται ή όταν πάει να μιλήσει η αντίδρασή του είναι πολύ υποτακτική, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Όταν τα παιδιά είναι πολύ υποτακτικά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας κάνει περήφανους, αντιθέτως θα πρέπει να ανησυχούμε, αφού δημιουργούμε ένα μελλοντικό ενήλικα ο οποίος θα γίνει μαριονέτα στην κοινωνία.

Η τυφλή υπακοή είναι επιβλαβής ακόμα και για τους μικρούς, επειδή καθώς μεγαλώνουν μαθαίνουν να ευχαριστούν τους άλλους πέρα από τα ιδανικά τους και οι αποφάσεις τους θα εξαρτώνται από την έγκριση κάποιου άλλου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η υπακοή πρέπει να γίνεται υπό την επίδραση του σεβασμού και την επικοινωνίας.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.