Τι συμβαίνει με όσους ανεβάζουν selfies την ώρα που γυμνάζονται

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019
beautiful-blonde-brick-wall-905336.jpg

Σωστός φωτισμός, κατάλληλο στήσιμο, πόζα και έτοιμοι για selfie. Όχι όμως οπουδήποτε, αλλά στο γυμναστήριο. Και για να το πάμε ένα βήμα παρακάτω, υπάρχουν και εκείνοι που ζαλίζουν νυχθημερόν τους διαδικτυακούς τους φίλους με τις fitness συνήθειές τους.

Θέλεις η αιτία να είναι οι celebrities που τις λάτρεψαν ή απλά ένας εύκολος τρόπος να διασκεδάσουμε τη μοναξιάς μας, όπως και να έχει οι selfies έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Όσο διασκεδαστικές κι αν είναι, όμως, φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι τόσο αθώες.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Και δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη, αφού σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, όσοι δημοσιεύουν φωτογραφίες τους κάθε φορά που γυμνάζονται, τείνουν να είναι ναρκισσιστές. Μάλιστα πρωταρχικός τους στόχος είναι να καυχηθούν για το πόσο χρόνο επενδύουν στην εμφάνιση τους και  δεύτερος στόχος τους είναι να ενημερώσουν όλους τους διαδικτυακούς τους φίλους για τα επιτεύγματά τους. Αναζητάνε δηλαδή την προσοχή και την επικύρωση από τους άλλους.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Όμως εκτός του ότι όσοι πατήσουν το like δε σημαίνει ότι συμπαθούν και τον άλλον, οι νευρολόγοι υποστηρίζουν επίσης πως η ανάγκη για απόκτηση πολλών likes μπορεί να προκαλέσει την ίδια εξάρτηση με αυτή των ναρκωτικών ουσιών. Δημιουργείται μια αέναη διαδικασία αποδοχής, η οποία πολλές φορές τείνει να γίνει εθιστική.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως κάτι που είναι σχεδιασμένο για να φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους και προάγει την έκφραση και την επικοινωνία, από την άλλη μεριά μπορεί να λειτουργήσει με αρνητικό τρόπο στην ψυχική σας υγεία.

Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσετε να βγάλετε φωτογραφίες την ώρα που γυμνάζεστε, ίσως να το ξανασκεφτείτε και να κρατήσετε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας και τους πραγματικούς σας φίλους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα