WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι κυριότεροι λόγοι που τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους


3 Απριλίου 2019

marisa-howenstine-1069191-unsplash.jpg

Οι γονείς πλέον είναι τόσο απασχολημένοι που πολλές φορές δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα παιδιά τους και έτσι δεν αντιλαμβάνονται την ασεβή συμπεριφορά που αποκτούν με τον καιρό. Μάλιστα πολλοί γονείς νομίζουν πως καταλαβαίνουν τα παιδιά τους, όμως στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι κάνουν λάθος ούτε πώς να το λύσουν.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβαίνει με όσους ανεβάζουν selfies την ώρα που γυμνάζονται

Παρακάτω θα δούμε τους πιο βασικούς λόγους που τα παιδιά δε σέβονται τους γονείς τους.

Οι γονείς δε δίνουν σημασία στα παιδιά τους και δεν καταλαβαίνουν την αλλαγή στη συμπεριφορά τους.

Καταβάλλετε την απαραίτητη προσοχή κάθε μέρα; Ασχολείστε όχι μόνο με τις ανάγκες των παιδιών, αλλά συζητάτε μαζί τους; Όταν αγνοείτε τα παιδιά σας, τότε χάνουν το σεβασμό προς εσάς και δε δίνουν σημασία στις συμβουλές σας και στις υποχρεώσεις τους.

Οι γονείς συνηθίζουν την κακή συμπεριφορά των παιδιών τους

Πολλοί γονείς αποτυγχάνουν να διορθώσουν μια άσκημη συμπεριφορά από την πρώτη φορά και αυτό έχει σα συνέπεια να επαναλαμβάνεται. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν ότι υπάρχουν όρια και ότι πρέπει να τα τηρούν, έτσι ώστε να γίνουν υγιείς ενήλκες.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Οι γονείς δεν γνωρίζουν πώς να αλλάξουν αυτή τη συμπεριφορά

Όταν τα παιδιά σα, σας αντιμετωπίζουν με έλλειψη σεβασμού, πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν πως αυτή η στάση είναι λάθος. Είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και επιμονή.

Οι γονείς δημιουργούν ψευδείς ιδέες για το πώς είναι τα πράγματα στην οικογένεια.

Συνήθως ένα παιδί δε σέβεται τους γονείς του, επειδή εκείνοι το θεωρούν φυσιολογικό να τους μιλάει άσκημα ή να τους φοβερίζει. Η παιδεία πρέπει να ξεκινήσει από τη νεαρή ηλικία. Είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν τη λέξη σεβασμό και να μάθουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό. Μη φαντάζεστε πως κάποια μέρα τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν και θα καταλάβουν από μόνα τους τι είναι σωστό και τι όχι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.