WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Cloaking: Το νέο trend στο dating που θα εύχεστε να μη σας συμβεί


The Jennettes

5 Απριλίου 2019

ali-morshedlou-558244-unsplash1.jpg

Τι κάνει ένα ραντεβού κακό; Υπάρχει το να σε στήνουν, ή να σε προσβάλλουν, ή να είναι υπερβολικά διαχυτικοί. Υπάρχει όμως κάτι χειρότερο από αυτά;

Καλωσήρθατε στον μαγικό κόσμο του cloaking. Η λέξη κυριολεκτικά σημαίνει κρύψιμο, και στο θέμα των ερωτικών συναναστροφών χρησιμοποιείται για να περιγράψει την απόλυτη εξαφάνιση κάποιου. "Είναι σαν να σε στήνουν, αλλά στην ακραία του εκδοχή", εξήγησε σε ένα video η δημιουργός του όρου, Rachel Thompson, η οποία τον παρουσίασε στον κόσμο μετά από μια άσχημη εμπειρία - με την οποία θα ταυτιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Για την Thompson, το cloaking δεν είναι απλώς το να σε στήνουν σε ένα ραντεβού, αλλά το να σε στήνουν και μετά να σε μπλοκάρουν σε οποιοδήποτε μέσο επικοινωνούσατε. Είναι το να γίνει εντελώς αόρατος, να εξαφανιστεί από προσώπου γης. "Αν σκεφτείτε τον αόρατο μανδύα του Harry Potter, είστε στο σωστό δρόμο", είπε η Thompson.

Η ιστορία της ξεκίνησε σε κάποιο app γνωριμιών, όπου έκανε match με κάποιον, και μετά από λίγο φλερτ αποφάσισαν να συναντηθούν. Κανονίστηκε ένα δείπνο, και η Thompson βρέθηκε να περιμένει στην ουρά του εστιατορίου, μόνη της. Όταν έλεγξε τα μηνύματά της στο Whatsapp, ανακάλυψε ότι το τελευταίο δεν είχε παραδοθεί. Συνέχισε να περιμένει και να τσεκάρει, ώσπου συνειδητοποίησε ότι το match της είχε εξαφανιστεί και από το app γνωριμιών, όπως και όλες οι συζητήσεις τους. Ήταν σα να εξαφανίστηκε από το κινητό της.

Η Thompson βρήκε το περιστατικό πολύ ντροπιαστικό κι ενοχλητικό, κυρίως επειδή δεν μπορούσε να εκφράσει τον εκνευρισμό της σε αυτόν. Φυσικά, βγήκε μετά με φίλους κι ένιωσε καλύτερα, αλλά συνέχισε να θέλει να τον ξεμπροστιάσει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Καθώς η εφαρμογή της επέτρεπε να δει το επίθετό του, τον βρήκε στο Facebook και του έστειλε μήνυμα - το οποίο φυσικά και δεν άνοιξε.

Στα καλά νέα, η καθιέρωση του όρου τη βοήθησε να νιώσει καλύτερα, ενώ βρέθηκαν κι άλλοι άνθρωποι με παρεμφερή εμπειρία. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι όταν συμβαίνει κάτι άσχημο, και στο θέμα των γνωριμιών, έχουμε όλοι έρθει αντιμέτωποι με άσχημες συμπεριφορές. Τουλάχιστον για μερικές, έχουμε ήδη όνομα.

Δείτε ακόμη: Τα 5 καλύτερα apps που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον ύπνο σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.