WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μια μικρή συμβουλή για τις στιγμές που οι προβληματισμοί σου βρίσκονται σε αδιέξοδο


9 Απριλίου 2019

ayo-ogunseinde-237739-unsplash.jpg

Μήπως νιώθεις πως οι σκέψεις σου έχουν μπερδευτεί λίγο μέσα στο χάος της καθημερινότητας; Μήπως θέλεις να αλλάξεις ή να βάλεις τη ζωή σου σε μια τάξη και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Κι όμως. Μπορείς να το κάνεις.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Η λέξεις κλειδιά στην περίπτωση που ταυτίζεσαι με τα παραπάνω ερωτήματα είναι η θέληση, η οργάνωση και η υπομονή.

Μια προτεινόμενη λύση  ώστε να κάνεις πιο αποτελεσματική και συγχρόνως περισσότερο λειτουργική την καθημερινότητα σου έτσι ώστε να αισθάνεσαι και να είσαι πραγματικά καλά με τις σκέψεις σου είναι να έρθεις αντιμέτωπη με όλα όσα έχεις μέσα στο μυαλό σου. Με όλα αυτά που σε μπερδεύουν. Όλα όσα σκέφτεσαι. Όλα όσα αναλύεις. Όλα όσα θέλεις και δεν βρίσκεις τον χρόνο και τον τρόπο να κάνεις μέχρι τώρα. Αλλά και με όλα εκείνα που έχεις καταφέρει να κατακτήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείς συνειδητά την ύπαρξη των πραγμάτων που έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις (μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου και προσπάθησε να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο). 

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους

Οργάνωσε σιγά σιγά τη σκέψη σου. Όσο απλό και αν σου φανεί η καταγραφή και η κατηγοριοποίηση των σκέψεων είναι ένα πρώτο βήμα το οποίο μπορεί να φανεί εξαιρετικά αποτελεσματικό. Βρες λίγο χρόνο και προσπάθησε να εκφράσεις με τον γραπτό λόγο οτιδήποτε και αν σε προβληματίζει ή σε απασχολεί  μέσα στην καθημερινότητα και δεν έχεις βρει μέχρις στιγμής τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Για παράδειγμα όλα όσα θα ήθελες ιδανικά να κάνεις και δεν έχεις κάνει, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου γιατί φαντάζουν στη σκέψη σου ως  ακατόρθωτα ή ακόμη και πιο μικρά πράγματα που πιστεύεις ότι δεν σου προσφέρουν μια λειτουργική καθημερινότητα και θα ήθελες να αλλάξεις.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ικανότητα να βρεθείς απέναντι από όλα αυτά και να τα δεις από μια διαφορετική οπτική γωνία. Από τη γωνία αυτού που είναι εκεί για να δώσει τη λύση και όχι από τη πλευρά αυτού που ίσως και να πανικοβάλλεται στην ιδέα των πολλών σκέψεων που κατακλύζουν το μυαλό του.

Κάνε τα πράγματα πιο απλά και θα τα δεις πιο απλά. Εφόσον το σκεφτείς και το θελήσεις μπορείς να κάνεις τη ζωή σου έτσι όπως την ονειρεύεσαι ξεκινώντας από τα πιο μικρά πράγματα.

Γι αυτό λοιπόν θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις την παραπάνω συμβουλή ως ένα μικρο tip στην φορτωμένη καθημερινότητα σου έτσι ώστε να βάζεις την σκέψη σου σε τάξη και να βλέπεις τα πιθανά μικρά και μεγάλα προβλήματα ως ζητήματα τα οποία μπορούν να λυθούν και ίσως εντέλει να μην είναι  όσο μεγάλα νόμιζες.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.