WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μην προσαρμόζεστε σε αυτό που δεν σας κάνει ευτυχισμένους. Να έχετε το θάρρος της επιλογής


14 Απριλίου 2019

blonde-hair-blurred-background-dress-852793.jpg

Η ευελιξία είναι μια από τις καλύτερες ιδιότητες που μπορούμε να έχουμε στον κόσμο που ζούμε. Ένας κόσμος που αλλάζει πολύ γρήγορα και στον οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινές εμπειρίες και καταστάσεις, οι οποίες πολλές φορές δεν μας αφορούν άμεσα.

Διαβάστε εδώ: Αλήθειες για την αγάπη που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα

Εάν γίνουμε υπερβολικά συμμορφωμένοι τότε μπορεί να μην είμαστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες, καταστάσεις ή ανθρώπους. Για να νιώθουμε πλήρεις και ευτυχισμένοι πρέπει να βρούμε την εσωτερική σταθερότητα και να μην επηρεαζόμαστε τόσο πολύ από το περιβάλλον.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να αλλάζουμε, έτσι ώστε να μην προσαρμοζόμαστε απαραίτητα σε όλα, κυρίως σε αυτά που μας απομακρύνουν από τους στόχους μας. Φυσικά μερικές φορές επιλέγοντας να συμμορφωθούμε σε μια κατάσταση, μπορεί να σημαίνει ότι θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς, θέλουμε να είμαστε στη ζώνη άνεσης. Όμως αυτό δε σημαίνει πως αυτή είναι και η σωστή απόφαση. Πρέπει να μάθουμε πώς να τολμάμε και πώς να αισθανόμαστε ζωντανοί.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβαίνει με όσους ανεβάζουν selfies την ώρα που γυμνάζονται

Είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα όριά μας, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις, αλλά πάνω από όλα να αποφεύγουμε ό,τι μας κάνει δυστυχισμένους.

Αν δεν σκεφτόμαστε εμείς το καλό μας, τότε ποιος μπορεί να το κάνει; Κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει από τα λάθη μας.

Ή θα το κάνουμε τώρα ή ποτέ. Αυτό είναι το νόημα. Στην ερώτηση πότε, η απάντηση είναι τώρα. Όχι μετά, όχι αύριο, αλλά τώρα. Τώρα είναι η ώρα να αδράξουμε τη μέρα. Ή όπωςο Λατίνος ποιητής Οράτιος: Carpe diem.

Πρέπει να μάθουμε να αποφασίζουμε μόνοι μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την αυτονομία μας προσαρμόζοντας τον εαυτό μας σε αυτό που δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά.

Ειδικά στην κοινωνία που ζούμε όπου όλα αλλάζουν. Μπορούμε να μάθουμε να καταφέρουμε να παρεμβαίνουμε ενεργά, αγκαλιάζοντας τις αλλαγές και να είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε την ευτυχία.

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος συμβούλευε: «Μην καταστρέφεις αυτό που έχεις επιθυμώντας αυτό που δεν έχεις, θυμήσου ότι αυτό που έχεις τώρα, κάποτε ήταν ένα από τα πράγματα που επιθυμούσες».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.