WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το viral post αυτής της γυναίκας αποδεικνύει γιατί οι μητέρες είναι τόσο αγχωμένες


The Jennettes

23 Απριλίου 2019

photo-1492725764893-90b379c2b6e7.jpg

Για πολλές γυναίκες, η μητρότητα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και απεριόριστη αγάπη. Ωστόσο, οι προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τις μητέρες είναι όχι απλά μη ρεαλιστικές αλλά και εξαιρετικά κουραστικές. Πρόσφατα, η μητέρα τριών παιδιών Sarah Buckley Friedberg ανέβασε στο Facebook μερικές από αυτές τις προσδοκίες και εξέφρασε πόσο εξοντωντικό είναι για τις νέες μαμάδες.

"Πήγαινε πίσω στη δουλειά 6-8 εβδομάδες αφού γέννησες το μωρό. Το μωρό που πέρασε 9-10 μήνες να μεγαλώνει μέσα στο σώμα σου. Πήγαινε πίσω στη δουλειά πριν να έχεις θεραπευτεί ή να έχεις δεθεί συναισθηματικά με το παιδί σου," γράφει. "Επίσης να θηλάζεις για τουλάχιστον έναν χρόνο. Οπότε κάνε 2-3 διαλείμματα για να βγάλεις γάλα με το θήλαστρο δουλειά, αλλά μην αφήσεις αυτό να σου αποσπάσει την προσοχή".

Συνεχίζει: "Διατήρησε ένα καθαρό σπίτι, βγαλμένο από το Pinterest. Κατέβασε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Κάνε ανακύκλωση. Γίνε ο Αη-Βασίλης, το Κουνέλι του Πάσχα, η Νεράϊδα των δοντιών, η οργανώτρια γενεθλίων, αυτή που αλλάζει τις πάνες, αυτή που βρίσκει τα χαμένα πράγματα, αυτή που σταματάει τους καυγάδες. Να είσαι διασκεδαστική. Να είσαι σταθερή. Διάβασε βιβλία. Να κάνεις χορευτικά parties."

Στο viral πλέον, Facebook post της, η Buckley Friedberg κατάφερε να μεταφράσει με λόγια ένα συναίσθημα που αντιμετωπίζουν οι μητέρες καθημερινά.

Δείτε το post παρακάτω:

 

Δείτε ακόμη: 9 stylish διάσημες μαμάδες με ασυναγώνιστα looks

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.