WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όποιος σχολιάζει τους άλλους θα σχολιάσει και εσάς


2 Μαΐου 2019

ben-white-131245-unsplash.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις ορισμένων ανθρώπων είναι να συζητάνε για τις ζωές των άλλων. Το κουτσομπολιό χρονολογείται από την παλιά εποχή και βρίσκεται σε πολλά μυθιστορήματα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Το κουτσομπολιό είναι παντού σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που το καθιστούν ως τρόπο ζωής και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να κουτσομπολέψουν. Με την εμφάνιση του διαδικτύου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πληροφορία ταξιδεύει πολύ γρήγορα. Οι φωτογραφίες, τα προσωπικά βίντεο καταλήγουν να κάνουν τον καθένα από εμάς ευάλωτο να πέσει στην παγίδα του κουτσομπολιού.

Όλοι μας έχουμε κουτσομπολέψει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όμως μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ίσως το άτομο που σχολιάζει αλλά ο τρόπος που αντιδρούμε όταν συμβαίνει αυτό. Αν για παράδειγμα δεν τροφοδοτήσουμε ή ενθαρρύνουμε για περαιτέρω σχόλια, το κουτσομπολιό θα τελειώσει πολύ γρήγορα και αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε εδώ: 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Πρέπει να γνωρίζετε πως όσοι αγαπούν να κουτσομπολεύουν, κάποια στιγμή θα σχολιάσουν και εσάς, γιατί έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν και όλο αυτό έχει γίνει τρόπος ζωής. Όσο πιο σκανδαλώδες και µη αναµενόµενο είναι το θέµα σχολιασµού, τόσο περισσότερο ο οµιλητής γίνεται επίκεντρο τις προσοχής και το απολαµβάνει. Με τον τρόπο αυτό, κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του συνοµιλητή του και ταυτόχρονα νιώθουν ότι ενισχύεται το κοινωνικό τους status.

Η ευθύνη είναι δική σας να μην μεταδίδετε τίποτα από όσα σας λένε, γιατί θα καταλήξετε σε άσκημες καταστάσεις. Τα άτομα που ασχολούνται μόνο με τις ζωές των άλλων φτάνουν σε ένα σημείο που η δική τους ζωή δεν υπάρχει. Έχει μείνει στο περιθώριο και δεν παρουσιάζουν καμία εξέλιξη.

Οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο κουτσομπολεύουμε είναι για να χτίσουμε κοινωνικούς δεσμούς με τους άλλους. Τα πράγματα που αντιπαθεί μια ομάδα ατόμων είναι πιο ισχυρά στους ανθρώπινους δεσμούς από τα κοινά ενδιαφέροντα. Όταν οι άνθρωποι σχολιάζουν συνάχεια τους άλλους, νιώθουν ότι μοιράζονται το χιούμορ και τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Επίσης, νιώθουν έναν ενθουσιασμό όταν αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες για τους συνανθρώπους τους. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.