WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όσοι κλαίνε όταν βλέπουν ταινίες είναι πιο δυνατοί


21 Μαΐου 2019

thought-catalog-641073-unsplash.jpg

Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε πολύ εύκολα όταν βλέπουν μια ταινία, αλλά ντρέπονται να δείξουν τα συναισθήματά τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως στους άντρες, γιατί πιστεύουν πως το κλάμα είναι αδυναμία.

Διαβάστε εδώ: 5 χαρακτηριστικά που θέλουν οι άντρες να έχει η γυναίκα των ονείρων τους

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος κλαίει παρακολουθώντας συναισθηματικές ταινίες, δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά δείχνει πως το άτομο είναι ψυχολογικά πολύ δυνατό.

Το κλάμα δεν είναι ντροπή. Είναι ένα σημάδι της ανθρώπινης φύσης που δείχνει συναίσθημα, όπως θλίψη, ευτυχία, οργή, νοσταλγία, αλλά πάνω από όλα δείχνει ενσυναίσθηση. Και οι άνθρωποι που έχουν ενσυναίσθηση τείνουν να είναι κοινωνικά πιο αποτελεσματικοί.

Όταν ο χαρακτήρας μιας ταινίας εκπροσωπείται καλά, τότε τείνουμε να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση τους και βλέπουμε τα πράγματα με τα δικά τους μάτια. Ταυτιζόμαστε δηλαδή με τον πρωταγωνιστή.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Οι μελέτες που διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας τη νευροαπεικόνιση έδειξαν πως ο εγκέφαλός μας συνδέεται με τους χαρακτήρες που μας αρέσουν στις ταινίες. Και αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την κατάστασή τους, τις απόψεις τους, καθώς και να βιώσουμε τις ίδιες συναισθηματικές καταστάσεις. Προφανώς η ενσυναίσθηση συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο δομείται ο εγκέφαλός μας.

Όταν λοιπόν βλέπουμε συναισθηματικές ταινίες ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει την οξυτοκίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που μας επιτρέπει να κατανοούμε καλύτερα τους άλλους, να αγαπάμε και να είμαστε αξιόπιστοι. Η ευαισθησία αποτελεί ικανότητα κατανόησης και δείχνει ότι είμαστε δυνατοί άνθρωποι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.