WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ένα σχέδιο δράσης για να δείτε την καθημερινότητά σας με άλλο μάτι


9 Ιουνίου 2019

christian-ferrer-594620-unsplash.jpg

Κάθε μέρα συναντάμε διάφορες μυρωδιές, εικόνες και χρώματα. Στην καθημερινή, προδιαγεγραμμένη σας πορεία προς το γραφείο παρατηρείστε επιτέλους το δρόμο που περνάτε, το τοπίο, τα αρώματα και τα χρώματα. Μην κοιτάτε συνέχεια σε μία διάσταση. Γυρίστε -μόλις μπορέσετε- για λίγο το κεφάλι σας και παρατηρήστε το δρομολόγιό σας. Τι υπάρχει εκεί γύρω; Εάν οδηγείτε κάντε μία στάση να το χαζέψετε. Δώστε εκεί ραντεβού και με άλλους φίλους από το γραφείο.

Διαβάστε εδώ: 8 απλά πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν στη ζωή τους

Δώστε χρώμα, άρωμα και άλλη διάσταση στην καθημερινότητά σας με κάθε τρόπο. Βάλτε ένα πιο έντονο χρώμα, ανάψτε ένα κερί με μια πιο εξωτική μυρωδιά.

Ζήστε περισσότερο χρόνο στη φύση. Με την πρώτη ευκαιρία, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, αποδράστε κάπου κοντά στη φύση. Μπορεί να είναι μια σύντομη εκδρομή ή ένας περίπατος στο πράσινο που ηρεμεί το βλέμμα. Ο  ήχος της θάλασσας νανουρίζει και χαλαρώνει. Επιλέξτε!

Ταξιδέψετε ακόμα και μόνοι σας. Μπορεί να σας τρομάζει αρχικά όμως ή ιδέα του μοναχικού ταξιδιώτη δεν είναι και τόσο κακή. Επιλέξτε ένα κοντινό προορισμό εάν το μακρινό ταξίδι μόνη σας φαίνεται βαρετό. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα ρούχα (κανείς δε θα σας κρίνει), βιβλία και τη φωτογραφική σας μηχανή. Η απόλυτη ηρεμία!

Βάλτε στη ζωή σας τη δημιουργικότητα. Θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε μια φίλη σας; Συνοδέψτε το μαζί με μια χειροποίητη κάρτα με ευχές που θα έχουν το γραφικό σας χαρακτήρα.

Θυμάστε τις συλλογές που είχατε μικρή; Τι απέγιναν; Πως θα σας φαινόταν να ξεκινούσατε μία και τώρα; Επιλέξτε κάτι που να έχει να κάνει με τη ζωή και τις αναμνήσεις σας, όπως για παράδειγμα αυτές τις σουβενίρ γυάλες με χιόνι από τα ταξίδια σας ή μοναδικά, παράξενα αντικείμενα από ένα art shop.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.