WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παιδιά indigo: Δείτε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά


9 Αυγούστου 2019

Παιδιά indigo: Δείτε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά

Εάν κάποιος είναι indigo αναγνωρίζεται σε μικρή ηλικία. Γι αυτό και τα παιδιά αυτά ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα προς τη συμπεριφορά τους.

Ένα παιδί indigo παρουσιάζει κάποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά και ένα πρότυπο συμπεριφοράς που συνήθως δεν είναι εύκολα τεκμηριωμένα.  Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά.

Έρχονται στον κόσμο και αισθάνονται σαν βασιλιάδες και συχνά συμπεριφέρονται ως τέτοιοι.

Έχουν ένα αίσθημα ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Απλώς δεν κάνουν κάποια πράγματα, για παράδειγμα το να περιμένουν στην ουρά είναι δύσκολο για αυτά.

Έχουν δυσκολία να δεχτούν κάτι που δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. 

Απογοητεύονται με οτιδήποτε δεν απαιτεί δημιουργική σκέψη

Φαίνονται αντικοινωνικά, εκτός εάν είναι με το δικό τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. 

Δεν διστάζουν να εκφράσουν τις ανάγκες τους.

Δεν θα ανταποκριθούν στην πειθαρχία μέσω της ενοχής («Περίμενε να γυρίσει ο πατέρας σου σπίτι και να δει τι έκανες»).

Αγαπούν τον έλεγχο και το πρόσωπο που προσπαθούν να ελέγξουν περισσότερο, είναι η μητέρα, αν είναι αγόρια, και ο πατέρας, αν είναι κορίτσια. Έχουν τάση εθισμού κατά τα εφηβικά χρόνια.

Είναι ευαίσθητα. Έχουν καλλιτεχνικές κλίσεις. Θα γίνουν καθηγητές, χειρουργοί ή ερευνητές του αύριο.

Δεν μπορείτε να μιλήσετε με αυτά τα παιδιά με τις τρυφερές, μάλλον ανόητες, παιδικές εκφράσεις, γιατί τις περιφρονούν.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά Indigo γεννιούνται προικισμένα, πολλά από αυτά σκέφτονται το νόημα της ζωής και πώς να σώσουν τον πλανήτη. Ωστόσο, η κοινωνία μας που δεν αναδεικνύει τα συγκεκριμένα παιδιά.

Τα παιδιά Indigo έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο επεξεργασίας των συναισθημάτων, επειδή έχουν μεγάλη αυτοεκτίμηση. Αυτά τα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία μας και συχνά είναι δυστυχισμένα. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος να έρθει πιο κοντά μαζί τους, είναι η ισότητα αφού θεωρούν τον κόσμο άδικο, άνισο, χαοτικό.

Τα παιδιά indigo χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς φωνές. Η συνεννόηση με αυτά τα παιδιά, ξεκινά από την κατανόηση για αυτό και οι γονείς πρέπει να πληροφορηθούμε περισσότερο για το ιδιαίτερο αυτό χάρισμα πολλών παιδιών που υπάρχει στην αύρα τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.