WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι άντρες που στέλνουν ανεπιθύμητες φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων είναι νάρκισσοι, σύμφωνα με μια έρευνα


9 Σεπτεμβρίου 2019

Οι άντρες που στέλνουν ανεπιθύμητες φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων είναι νάρκισσοι, σύμφωνα με μια έρευνα

Το τελευταίο διάστημα οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί σε ένα φαινόμενο που όλο και αυξάνεται: Οι άντρες στέλνουν φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων σε γυναίκες. 

Μια νέα μελέτη στο Journal of Sex Research  αντιμετώπισε το θέμα από επιστημονική άποψη. Οι ειδικοί μελέτησαν περισσότερους από 1.000 άντρες και συνέκριναν τις προσωπικότητες εκείνων που  παραδέχθηκαν ότι στέλνουν ανεπιθύμητες φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων σε γυναίκες, με άντρες που δεν το έκαναν. Το συμπέρασμα: Όσοι έστελναν φωτογραφίες ήταν πιο πιθανό να είναι νάρκισσοι και σεξιστές. 

Για να καταλάβουν οι ερευνητές τι είδους άτομο στέλνει φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα, ρώτησαν τους άντρες γιατί το έκαναν και οι περισσότεροι απάντησαν πως ήθελαν να κάνουν τον παραλήπτη να τους στείλει δικές του φωτογραφίες σε αντάλλαγμα. Κάποιοι άλλοι είπαν πως έστειλαν φωτογραφίες με το πέος τους για να ικανοποιήσουν τις δικές τους σεξουαλικές ή προσωπικές ανάγκες.  Το τελευταίο είναι χαρακτηριστικό ενός ναρκισσιστή. 

Ο ναρκισσισμός  είναι μια παθογενή διαταραχή προσωπικότητας στην οποία ένας εγωκεντρικός άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να ζήσει εάν δεν ικανοποιήσει την ανάγκη του να τον θαυμάζουν. Ο νάρκισσος πιστεύει πως είναι ανώτερος όλων, κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του και μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και την οικογένεια, τους φίλους… Αυτά τα άτομα είναι συναισθηματικά ασταθή, χαρακτηρίζονται από διπολικότητα, έχουν συναισθήματα ανεπάρκειας, ακραία ευαισθησία σε κριτική ενώ βιώνουν μοναξιά και ταυτόχρονα αγχώνονται και θυμώνουν ανεξέλεγκτα. 

Ένας ναρκισσιστής είναι ουσιαστικά κάποιος που είναι αυτοσυντηρούμενος σε ακραίο βαθμό. Eίναι κάποιος που έχει υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και πεποίθησης στον εαυτό του, αλλά σε μια πολύ ανθυγιεινή και επιβλαβή έκταση - στο σημείο που πραγματικά στρεβλώνει την αίσθηση της πραγματικότητας για τον εαυτό του, τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω τους. Μπορεί επίσης να τους οδηγήσει σε χειραγώγηση και εκμεταλλευτική συμπεριφορά, διότι θα δώσει προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες πάνω από οποιονδήποτε άλλον.

Με την αποστολή των συγκεκριμένων φωτογραφιών, οι περισσότεροι άντρες ελπίζουν να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση στους αποδέκτες, αν και μια μειονότητα ελπίζει να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, αναφέρει η μελέτη. Σε γενικές γραμμές, οι άντρες που έστειλαν φωτογραφίες παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού καθώς και αμφιλεγόμενο και εχθρικό σεξισμό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.