WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς η "αδράνεια" κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να ωφελήσει τη ζωή σου


14 Αυγούστου 2019

Πώς η "αδράνεια" κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να ωφελήσει τη ζωή σου

Τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερες επαγγελματικές υποχρεώσεις σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Έχουν την τάση να περνούν ξέγνοιαστες και συγχρόνως ανέμελες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχοντας ως απώτερο σκοπό να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.

Μέσα στο θερινό διάστημα όμως είναι αρκετά σύνηθες να υπάρξουν και στιγμές πλήξης ή έστω ημέρες οι οποίες ίσως και να μην έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι αδρανείς αυτές ημέρες (που εκ πρώτης όψεως κάποιος θα μπορούσε να πει πως δεν έχουνε κανένα νόημα) μπορούν να ωφελήσουν την υπόλοιπη ζωή σου με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Σε μικρές περιόδους αδράνειας και αποχής από τα καθημερινά "πρέπει" των υποχρεώσεων με συνειδητό ή ασυνείδητο τρόπο η ανθρώπινη σκέψη μπορεί να αφεθεί περισσότερο ελεύθερη και να αφουγκραστεί τις ατομικές ανάγκες καθώς επίσης και τα συναισθήματα που έχει το άτομο. Αντιθέτως είναι πολύ πιθανόν κατά διαστήματα έντονου στρες και πίεσης λόγω της δουλειάς ή έστω των αρκετών υποχρεώσεων που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον στις σύγχρονες κοινωνίες να παραμεληθούν και να παραμεριστούν οι πραγματικές ανάγκες και τα αυθεντικά ατομικά συναισθήματα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήταν καλό και αρκετά χρήσιμο να αφήσεις τη σκέψη σου και τα συναισθήματα σου ελεύθερα. Με το να κοιτάζεις αμέριμνα σε μια ωραία θέα, με το να χαλαρώνεις κάνοντας ηλιοθεραπεία, είτε με το να ξαπλώνεις απλά στο υπνοδωμάτιο σου, η φαντασία σου μπορεί να ξυπνήσει και να σου αποκαλύψει πολλά όμορφα πράγματα κάτι τέτοιες στιγμές φαινομενικής πλήξης.

Μπορεί να σκεφτείς το πως νιώθεις εκείνη τη στιγμή, το πως θα ήθελες να νιώθεις τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, τι θα ήθελες να κάνεις, μπορεί να κάνεις όνειρα τα οποία θα ήθελες να κάνεις πράξη και πολλά πολλά άλλα.

Εν κατακλείδι αυτό που έχω να σου πω είναι να μη φοβάσαι να "πλήξεις" κάποιες στιγμές μέσα σε αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Άφησε τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη φαντασία σου να "χορέψουν" στο μυαλό και την καρδιά σου. Και να θυμάσαι ότι όταν υπάρχουν όμορφες σκέψεις και καλοπροαίρετα συναισθήματα και θέλεις πραγματικά κάτι τότε πάρε μια βαθιά ανάσα και τόλμησε το ... και που ξέρεις ίσως να συμβεί κάτι πραγματικά υπέροχο.

Από την  Ειρήνη Ιγνατίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.