WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 συμβουλές για να ξυπνάτε με καλύτερη διάθεση


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Μαΐου 2019

toa-heftiba-205003-unsplash.jpg

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όμως πολλοί άνθρωποι ξυπνάνε το πρωί με άσκημη διάθεση. Εάν όμως μάθετε να αγαπάτε το πρωινό ξύπνημα τότε όλα θα σας φαίνονται πιο όμορφα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Έτσι λοιπόν οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε πιο εύκολα και με καλύτερη διάθεση.

Φτιάξτε τα πράγματά σας από το προηγούμενο βράδυ.

Εάν θέλετε να έχετε ένα λιγότερο αγχωτικό πρωινό μια καλή λύση είναι να ετοιμάζετε την τσάντα σας και το γεύμα σας από την προηγούμενη νύχτα. Αυτός ο προγραμματισμός θα μειώσει τη λίστα των υποχρεώσεων και θα ξυπνάτε με λιγότερο άγχος.

Κοιμηθείτε αρκετά.

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί είναι το ότι δεν κοιμάστε όσες ώρες θα έπρεπε. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανοίξετε τα μάτια σας κάθε πρωί, προφανώς και δεν κοιμάστε 7-8 ώρες το βράδυ. Προσπαθείτε να πιέζετε τον εαυτό σας κάθε βράδυ έτσι ώστε σιγά-σιγά να καταφέρετε να κλείνετε το απαραίτητο για τον οργανισμό σας 8ωρο.

Σταματήστε να μυρίσετε φρέσκα λουλούδια.

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ οι άνθρωποι που κοιτάζουν και μυρίζουν λουλούδια κάθε πρωί, νιώθουν πιο χαρούμενοι και έχουν περισσότερη ενέργεια. Τοποθετήστε ένα φρέσκο ​​μπουκέτο στο τραπέζι σας.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Μην ανοίξετε τηλεόραση ή το διαδίκτυο.

Η παρακολούθηση των ειδήσεων αμέσως μόλις σηκωθείτε μπορεί να σας αγχώσει. Δοκιμάστε να ξεκινάτε την ημέρα σας με το αγαπημένο σας τραγούδι και να μένετε για λίγο μακριά από τις ειδήσεις.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα.

Αφιερώστε 1-2 λεπτά με το που ξυπνάτε για να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές και να σκεφτείτε κάτι θετικά για την ημέρα που έρχεται. Έπειτα κάντε ένα καλό stretching. Θα οξυγονωθεί ο εγκέφαλος και θα ξεκινήσετε πιο ευχάριστα την ημέρα σας.

Αφήστε να μπει φως στο δωμάτιο.

Η έκθεση στο ηλιακό φως σταματάει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνη του ύπνου, και μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο εύκολα και με καλύτερη διάθεση.

Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα για ύπνο.

Το να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε το φυσικό ρολόι του σώματος (τον κιρκαδικό ρυθμό) σε ισορροπία. Αυτό βοηθάει στην ομαλή λειτουργία των υπόλοιπων διαδικασιών του σώματός σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.