WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εάν δεν μπορείς να έχεις ένα κατοικίδιο αγόρασε ένα λούτρινο


6 Σεπτεμβρίου 2019

Εάν δεν μπορείς να έχεις ένα κατοικίδιο αγόρασε ένα λούτρινο

Όπως σε κάθε σχέση, έτσι και σε αυτή ανάμεσα σε ένα κατοικίδιο και στον άνθρωπο,  η αγάπη δεν αρκεί αν δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις τις ευθύνες ή να δεσμευτείς σε βάθος χρόνου. Τα κατοικίδια είναι σαν τα μωρά, πρέπει να τα ταΐζεις, να τα γυμνάζεις και να τους κάνεις παρέα για πολλά χρόνια. Φέρνοντας ένα κουτάβι στο σπίτι είναι σα να έχεις ένα παιδάκι που θέλει να πιάνει και να δοκιμάζει τα πάντα, αντιστοίχως θέλει να δαγκώνει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Σίγουρα χρειάζεται να εκπαιδεύσεις το ζωάκι σου, όμως αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και φυσικά χρειάζεται υπομονή και κατανόηση.

Δυστυχώς πολλές οικογένειες παίρνουν χαριτωμένα ζωάκια και κάθε καλοκαίρι οι δρόμοι γεμίζουν αδέσποτα. Γιατί;

Γιατί μεγάλωσαν

Γιατί γαβγίζουν. Ναι έχουν και τα σκυλάκια φωνή και μάλιστα δυνατή.

Γιατί θέλουν βόλτα και τουαλέτα

Γιατί…ουπς δεν χωράνε στη βαλίτσα για να τα πάρεις μαζί σου στις διακοπές

Γιατί το παιδάκι βαρέθηκε το καινούριο του «παιχνίδι» και οι γονείς δεν έχουν χρόνο

Αν η σκέψη ότι για τα επόμενα χρόνια, δέκα, δεκαπέντε μπορεί και είκοσι, θα πρέπει να αφιερώνεις καθημερινά κάποιες ώρες από το χρόνο σου στο κατοικίδιο σου, σου προκαλεί σφίξιμο και όχι χαρά, τότε καλύτερα πάρε ένα λούτρινο ζωάκι, αντί για αληθινό. Όσο γλυκό και αν είναι το κουταβάκι που θέλεις, δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα ζωντανό πλασματάκι που σε έχει ανάγκη και που διεκδικεί χώρο στη ζωή σου.

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ζεις με ένα ζώο, είσαι όμως υποχρεωμένος να σέβεσαι τη φύση και τα ζώα. Γι αυτό αν δεν φτερουγίζει η καρδιά σου από χαρά που θα πάρεις ένα ζωάκι, αγόρασε ένα υπέροχο λούτρινο σκυλάκι ή γατάκι είτε για εσένα είτε για το παιδί σου. Είναι κρίμα να εγκαταλείπονται τόσα ζώα κάθε χρόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν ξαφνικά ότι δεν μπορούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.