WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

H Well-being Expert Αναστασία Γιαννάκη σας περιμένει στο #empoweringwomen για να κάνετε «Πειράματα Ευτυχίας»


26 Σεπτεμβρίου 2019

H Well-being Expert Αναστασία Γιαννάκη σας περιμένει στο #empoweringwomen για να κάνετε «Πειράματα Ευτυχίας»

 Όλοι θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, αυτό κάνει άλλωστε το ταξίδι της ζωής μας ομορφότερο. Ωστόσο, λίγοι από εμάς ξέρουν τι μπορούν να κάνουν για να έχουν περισσότερη ευτυχία. Το καθημερινό στρες και οι ατελείωτες υποχρεώσεις μας παραλύουν και μας στερούν την ικανότητα να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βρούμε τη χαρά στα απλά και σε όσα θεωρούμε δεδομένα.

H Well-being Expert Αναστασία Γιαννάκη σας καλεί στο Workshop "Empowering Women" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο κτήμα Αρίστη, για να σας δείξει «Πειράματα Ευτυχίας». Μέσα από τα «Πειράματα Ευτυχίας» κάνουμε το στρες φίλο μας, μπαίνουμε ενεργά στην διαδικασία αυτοβελτίωσης, ενισχύουμε την υγεία μας και βελτιώνουμε την σχέση τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους γύρω μας.

Η Αναστασία Γιαννάκη είναι Wellbeing expert και συγγραφέας με εξειδίκευση στην διαχείριση του στρες, Υποψήφια Διδάκτωρ (PhD) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών με πιστοποίηση από το Yale University, USA, “The Science of Wellbeing”.
 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στην προσπάθειά μας να γίνουμε ευτυχισμένοι;

Επιτρέπουμε στην γκρίνια να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας. Η γκρίνια οδηγεί στον αρνητισμό και ο αρνητισμός με την σειρά του ισοπεδώνει οτιδήποτε θετικό υπάρχει γύρω μας. Ο εγκέφαλος μας είναι ένας μαγνήτης που έλκεται ευκολότερα από τα αρνητικά. Τα καλά νέα είναι οτι μπορούμε να τον εκπαιδεύσουμε να έλκεται περισσότερο, αν όχι μόνο, από τα θετικά. Οπότε θα έλεγα οτι το μεγαλύτερο λάθος μας είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να σκεφτόμαστε. Η ευτυχία είναι τρόπος σκέψης, τρόπος ζωής, η στάση που επιλέγουμε να έχουμε, από την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας, κάθε πρωί που ξυπνάμε.

Το στρες είναι κάτι που πρέπει να αποβάλλουμε ή να αποδεχτούμε;

“Αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους”. Το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού μας, είναι φίλος μας. Έτσι όπως όλοι οι φίλοι μας έχει τα αρνητικά αλλά και τα θετικά του. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται όχι απλά πρέπει να το αποδεχτούμε αλλά να το αγκαλιάσουμε και να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε. 

Ποιο μικρό tip θα μπορούσατε να μας δώσετε για την καθημερινή διαχείριση του στρες;       

Πρόγραμμα, πρόγραμμα και πάλι πρόγραμμα. Όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είμαστε μέσα στην καθημερινότητα και όσο περισσότερο ακολουθούμε μια ολοκληρωμένη “ρουτίνα” τόσο πιο ήρεμοι και ασφαλείς νιώθουμε.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία αυτοβελτίωσης;

Αφήνουμε κάτω το κινητό, το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή το λάπτοπ, βάζουμε άνετα παπούτσια και βγαίνουμε για περπάτημα. Με το που βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας και πάρουμε την πρώτη βαθειά εισπνοή έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα προς τον καλύτερο εαυτό μας.

Αν θέλετε και εσείς να συναντήσετε από κοντά την Αναστασία Γιαννάκη, για να συζητήσετε τους προβληματισμούς καθώς και να λύσετε όλες τις απορίες σας, κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

jenny.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.