WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Τι έμαθα από τον γάμο μου» - Επτά διαζευγμένες γυναίκες εξομολογούνται


The Jennettes

3 Οκτωβρίου 2019

«Τι έμαθα από τον γάμο μου» - Επτά διαζευγμένες γυναίκες εξομολογούνται

Μπορεί όλα τα παραμύθια να έχουν happy end, όμως δεν ισχύει το ίδιο και στις ιστορίες αγάπης ακόμα και αν αυτές έχουν καταλήξει σε γάμο. Επτά διαζευγμένες γυναίκες εξομολογήθηκαν, στο manrepeller.com το πώς βίωσαν την εμπειρία του γάμου τους.

Οι παρακάτω ιστορίες μπορούν να λειτουργήσουν για όλες τις υπόλοιπες ως ένας οδηγός επιβίωσης στην έγγαμη ζωή.

Τα απρόβλεπτα του γάμου

«Είναι πολύ δύσκολο να μοιραζόμαστε τη ζωή μας με το ίδιο άτομο καθημερινά, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια. Η διαχείριση του χρόνου, των χρημάτων και η κάλυψη όλων των αναγκών, των δικών σου, και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, είναι καθημερινές προκλήσεις. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να συμβιώνεις με τον άνθρωπό σου, και δε θα κρύψω ότι υπήρξαν μέρες που έφτανα να τον μισώ. Η ζωή σου γίνεται πολύ «ακατάστατη» υπό αυτές τις συνθήκες.

Pia, 57, συγγραφέας & executive director, Καλιφόρνια (παντρεύτηκε στα 27 και χώρισε στα 50)

«Με το γάμο αποκτάει κανείς την ικανότητα να χάσει την ταυτότητά του. Η επαγγελματική μου καριέρα άρχισε να κλονίζεται ενώ εγώ προσπαθούσα πάντα να υποστηρίζω τον σύζυγό μου ώστε να κάνει τα επαγγελματικά του όνειρα πραγματικότητα. Όταν άρχισα να απομακρύνομαι από το στερεότυπο ότι το να αγαπάς τον άντρα σου είναι συνώνυμο του να τον υπηρετείς, άρχισα να κάνω ξανά όνειρα που με πήγαν βήματα μακριά από το comfort zone, στο οποίο είχα συνηθίσει να ζω».

jenny.gr

Beth, 31, εργαζόμενη στον τομέα της τεχνολογίας, Νέα Υόρκη (παντρεύτηκε στα 20 και χώρισε στα 29)

«Όταν αφήνουμε χώρο να εισχωρούν και άλλοι στην οικογένειά μας, τότε αυτό έχει τεράστια επιρροή στην καθημερινότητα. Γνώριζα από την αρχή ότι η αρρωστημένη σχέση με τους γονείς του θα λειτουργούσε πάντα ως ανασταλτικός παράγοντας, αλλά ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα λάμβανε τέτοιες διαστάσεις».

Tiffany, 33, Innovation Management, Σουηδία (παντρεύτηκε στα 22 και χώρισε στα 33)

«Το πιο παράξενο είναι ότι ο γάμος μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ ανιαρή διαδικασία. Όταν κάνουμε οικογένεια, έχουμε στο μυαλό μας ότι τα πάντα θα είναι ρόδινα, αλλά δυστυχώς, η πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μονότονη».

 Lauren, 50, επιχειρηματίας, Καλιφόρνια (παντρεύτηκε στα 24, και χώρισε στα 25)

Οι δύο επόμενες γυναίκες συμβουλεύουν τις γυναίκες που είναι παντρεμένες πρόσφατα, ώστε να διαφυλλάξουν τη σχέση τους.
«Εάν δίνετε πάλη για να κρατήσετε υγιή το γάμο σας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε ειδικό. Ακόμη και αν οι επισκέψεις σας είναι λίγες, οι επιστημονικές συμβουλές μπορεί να λειτουργήσουν ως πολύ σημαντικό βοήθημα. Το κυριότερο είναι να μη λειτουργείτε με παρωπίδες, αλλά να ψάχνετε μαζί με το σύντροφό σας κοινούς τρόπους βελτίωσης της κοινής σας καθημερινότητας».

Carrie, 27, εικονογράφος, Άμστερνταμ (παντρεύτηκε στα 23 και χώρισε στα 24)

«Το πιο σημαντικό είναι να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας, χωρίς να νιώθετε ότι η ευτυχία σας εξαρτάται από τον άνθρωπό σας. Ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στην ευτυχία που επιδιώκει. Το σημαντικό είναι να πορεύεστε μαζί με χαμόγελο και να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις».

jenny.gr

Neesha*, 53, σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ουάσινγκτον (παντρεύτηκε και χώρισε στη δεκαετία των 20 της)

Για το τέλος κρατήσαμε τη συμβουλή της Rebecca προς όλες τις γυναίκες που σκέφτονται να παντρευτούν.
«Να βγαίνετε πολλά ραντεβού. Η σχέση με τον εαυτό σας όμως, είναι η πιο σημαντική από όλες τις σχέσεις. Πρέπει να είστε εσείς πρώτα απ’ όλα ευτυχισμένες γι΄αυτό να σας προσέχετε».

Rebecca, 41, οικιακά, Όρεγκον (παντρεύτηκε στα 29 και χώρισε στα 40)

Το να πάρεις τη μεγάλη απόφαση φαίνεται λοιπόν, πως απαιτεί ισορροπίες και ένα καλό χτίσιμο του εαυτού μας. Γι’ αυτό ας επενδύσουμε σε εμάς κι έπειτα σε όλους τους γύρω μας.

Δείτε ακόμη: Ένας γάμος διαφορετικούς από όλους τους άλλους

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.