WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 τρόποι για να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και να αγαπήσετε το σώμα σας


7 Οκτωβρίου 2019

4 τρόποι για να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και να αγαπήσετε το σώμα σας

Στη δεκαετία του '90 την εποχή της μεγάλης ευμάρειας, πάρα πολλές γυναίκες άρχισαν να πεινάνε για να μοιάσουν στην Kate Moss. Στην πορεία η νευρική ανορεξία παίρνει τεράστιες διαστάσεις και οι γυναίκες αρχίζουν να μισούν το σώμα τους. 

Σε έρευνες που έγιναν την Ευρώπη, μόνο το 5% των γυναικών δήλωσαν ευτυχισμένες με το σώμα τους ενώ στις χώρες που υπάρχει ιστορική παράδοση στη μόδα, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, μόλις το 2%. Η γυναικεία πεποίθηση του "δεν κατοικώ στο σώμα μου" έχει χτυπήσει και νεαρότερες ηλικίες με αποτέλεσμα τα κρούσματα της νευρικής ανορεξίας να ξεκινάνε από την ηλικία των 11 ετών.

Έτσι, γυναίκες και κορίτσια που είναι πιο ευαίσθητες στο μανιπουλάρισμα των Μ.Μ.Ε, αντιμετωπίζουν τεράστια ψυχοσωματικά προβλήματα και ανασφάλειες. Έρευνες λένε ότι ένα μέρος του γυναικείου εγκέφαλου πλέον λειτουργεί και απασχολείται μόνο για το σώμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν γυναίκες μεταξύ τους και να μην θίξουν το θέμα της δίαιτας, όπως και να δηλώσουν σχεδόν όλες ότι έχουν πρόβλημα με το σώμα τους. 

Όμως το σώμα μας δεν έχει φτιαχτεί για να του συμπεριφερόμαστε σαν αντικείμενο ελέγχου από άλλους. Έχει δημιουργηθεί για να το εκτιμάμε ως το πιο απίστευτο και εξελιγμένο όργανο που έχουμε για να υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο.

Εάν λοιπόν είστε έτοιμες να αγαπήσετε τον εαυτό σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Σταματήστε να  ντρέπεστε για τον εαυτό σας και απολαύσετε τη ζωή. Εάν ξεκινήσετε να αγαπάτε το σώμα σας ακριβώς όπως είναι,  θα συνειδητοποιήσετε ότι τόσο καιρό δεν ήσασταν παρόντες διότι βάζατε τη ζωή σας σε αναμονή. Πάρτε μια στιγμή κάθε μέρα, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και πείτε «Σήμερα είμαι τέλεια!" Βρείτε πέντε πράγματα που αγαπάτε πάνω σας, χαρείτε γι αυτά και μην περιμένετε την έγκριση κανενός. Δεν χρειάζεται να δαπανάτε τον πολύτιμο χρόνο σας, με το να ντρέπεστε για το βάρος σας, βγείτε έξω και χαρείτε τη ζωή.

Σκεφτείτε ότι είστε μοναδικές. Δεν υπάρχει κανείς σαν εσάς. Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι εσύ. Είναι καιρός να βρείτε αυτό που πραγματικά σας κάνει να διαφέρετε από τους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά ξεκινά και τελειώνει πρώτα από σας. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας όμορφο, τότε και ο κόσμος θα σας βλέπει όμορφες.

Επαναπροσδιορίστε την έννοια ομορφιά και συμπεριλάβετε μέσα σε αυτήν και τον εαυτό σας. Να είστε ευχαριστημένες με αυτό που βλέπετε και να ξέρετε ότι είστε όμορφες.

Δεν χρειάζεται να είσαστε supermodels για να είσαστε ευτυχισμένες. Να είσαστε ευγενικές με τον εαυτό σας. Να τον αγαπάτε. Αξίζετε να είστε ευτυχισμένες και να δείχνετε το πώς και σε όλες τις άλλες γυναίκες.

Σύντομα, θα δείτε ότι το σώμα σας δεν είναι λάθος. Το σώμα σας δεν είναι άσχημο. Το σώμα σας δεν είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Αντιμετωπίστε το με προσοχή. Αντιμετωπίστε το με αγάπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.