WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας από σήμερα 


25 Νοεμβρίου 2019

5 τρόποι να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας από σήμερα 

Συνήθως, νιώθουμε πολύ όμορφα όταν προσφέρουμε στιγμές χαράς στους γύρω μας και φροντίζουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Το ίδιο όμως, οφείλουμε να κάνουμε και στον εαυτό μας, επενδύοντας σε πράγματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε πλήρεις. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε τρόπους, οι οποίοι θα σας παρακινήσουν να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας από σήμερα κιόλας, και υπόσχονται να ανανεώσουν πλήρως τη διάθεσή σας.

1. Χαρίστε μια ολόκληρη μέρα στην περιποίηση του εαυτού σας

jenny.gr

Πάντα είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνετε ένα ολοήμερο δώρο στον εαυτό σας και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλα όσα επιθυμείτε. Κλείστε ραντεβού για νύχια, μαλλιά, spa και ό,τι άλλο έχετε σκεφτεί ήδη ότι θα θέλατε να κάνετε για εσάς. Πάρτε ρεπό και κάντε μοναδική τη μέρα σας ή κάντε μόνες σας όλα τα αναγκαία βήματα για να περιποιηθείτε μόνες σας τον εαυτό σας.

Οι στιγμές που χαρίζετε στον εαυτό σας είναι πολύτιμες και απαιτούν χρόνο από εσάς. Το να περιποιείστε το σώμα και το πρόσωπό σας, δεν είναι πολυτέλεια. Αντιθέτως, είναι μια μικρή αφορμή για υπενθύμιση πως η αγάπη ξεκινάει πρώτα από τον εαυτό μας.

2.    Φροντίστε τη διατροφή σας

jenny.gr

Η απαιτητική καθημερινότητα απαιτεί σωστή διατροφή, παρόλο που συχνά το ξεχνάμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης, πως τα ισορροπημένα γεύματα μέσα στη μέρα αναστρέφουν το γήρας. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, που παρέχονται στον οργανισμό από την κατάλληλη διατροφή, προλαμβάνουν ή μειώνουν το στρες και την ένταση από τις καθημερινές υποχρεώσεις.

Η πρόσληψη κατάλληλων γευμάτων φροντίζει την υγεία του δέρματος σας και συμβάλλει στην καλή φυσική σας κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα αργότερα στη ζωή σας, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων σοβαρών ασθενειών. Φροντίστε λοιπόν, τη διατροφή σας για τα άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη της, που θα σας χαρίζουν αιώνια λάμψη, νεανικότητα και ζωντάνια.

3. Επενδύστε στην κατάλληλη ασφάλεια υγείας για ηρεμία και σιγουριά

jenny.gr

Κάντε την αρχή, επενδύοντας στην κατάλληλη ασφάλεια υγείας, ώστε να αισθάνεστε ήρεμη και δυνατή για πάντα. Η ασφάλιση αποτελεί ένα δώρο στον εαυτό σας, που θα σας προσφέρει σιγουριά και γαλήνη, όταν σας συμβεί κάτι απρόσμενο, το οποίο όσο και να θέλετε, δεν μπορείτε να αποφύγετε. 

Επιλέγοντας το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και τις οικονομικές σας δυνατότητες, εξασφαλίζετε νοσηλεία και ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία. Τα προγράμματα Santé από την Groupama Ασφαλιστική προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας, με στόχο την κάλυψη μικρών και μεγάλων δαπανών για την υγεία μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

#tip 

Επειδή οι εποχές αλλάζουν και υπάρχει ανάγκη για νέες καλύψεις, το Santé Confort Plus προσφέρει νέες, σύγχρονες καλύψεις για μια ολοκληρωμένη ασφάλιση, όπως κάλυψη εξόδων για ψυχιατρικές κλινικές, για κέντρα αποκατάστασης και συνεδρίες για νόσο Alzheimer και άνοια. Παράλληλα, παρέχει εκπτώσεις για οδοντιατρικές θεραπείες και πράξεις. 

4.    Διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες

jenny.gr

Ποτέ δεν είναι αργά να πάτε σε ένα μουσείο, σε μια έκθεση που βρίσκετε ενδιαφέρουσα ή σε μια θεατρική παράσταση. Αφιερώστε χρόνο σε πράγματα που γεμίζουν την ψυχή σας γι’ αυτό μην παραμελείτε να διαβάσετε ακόμη και ένα καλό βιβλίο μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αντί να πάτε για καφέ τις καθημερινές, κλείστε εισιτήριο για το θέατρο ή για την αγαπημένη σας συναυλία.

Η μαγεία κρύβεται στο ζωντανό θέαμα και όσα βλέπετε εκείνη την ώρα ακριβώς, επειδή διαδραματίζονται live, είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα. Σκεφτείτε πως η έξοδος σε κάτι από τα παραπάνω έχει κάτι διαφορετικό από τις καθιερωμένες σας βόλτες, καθώς λειτουργεί ως πνευματική τροφή και σκέψη για ένα καλύτερο μέλλον.

5.    Επισκεφθείτε νέα μέρη

jenny.gr

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε συνέχεια στα ίδια και στα ίδια μέρη. Είναι αποδεδειγμένο πως τα ταξίδια επιδρούν στην προσωπικότητα, διαμορφώνοντας δραστικά τις εμπειρίες μας. Η δελεαστική ιδέα ενός ταξιδιού σε μέρη αλλοτινά προσφέρει ανανέωση, αποτελώντας μια καλή ευκαιρία για νέα μέρη, αξιοθέατα και πολιτισμούς. 

Οι εμπειρίες από καινούρια μέρη δεν αναπληρώνονται με τίποτα και δεν συγκρίνονται με τα ντοκιμαντέρ που βλέπουμε από μια οθόνη. Τα προσωπικά βιώματα και οι αναμνήσεις εντυπώνονται έντονα στη μνήμη και συμβάλλουν σε μια καθημερινότητα που μετατρέπεται σε μαγεία. 

Εάν ακόμη σκέφτεστε πώς θα ξεκινήσετε να χαρίζετε στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε σε πράγματα που αφορούν πρώτα εσάς, κι έπειτα όλους τους γύρω σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.