WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μην διστάζετε να είστε ευγενικοί με εκείνους που σας έβλαψαν. Ο καθένας προσφέρει αυτό που έχει στην καρδιά του


21 Δεκεμβρίου 2019

Μην διστάζετε να είστε ευγενικοί με εκείνους που σας έβλαψαν. Ο καθένας προσφέρει αυτό που έχει στην καρδιά του

Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τα άσκημα, αλλά προτιμούν να ανταποκρίνονται πάντα με καλοσύνη, ευγένεια και σεβασμό; 

Αν ναι, ίσως να αναγκαστείτε να ακούσετε πολλές κριτικές, τόσο θετικές όσο και αρνητικές, από τους γύρω σας. Όταν συγχωρείται κάποιον που σας έχει πληγώσει, προσφέρετε μόνο αυτό που έχετε στην καρδιά σας.

Ο καθένας μπορεί να δώσει μόνο ό, τι έχει μέσα του. Επομένως, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ότι δεν απαντήσατε αναλόγως ή δεν θυμώσατε σε εκείνους που δεν σας συμπεριφέρθηκαν καλά. Γιατί έτσι δείχνετε πως είστε αρκετά ώριμοι ώστε να μην βλάψετε τη ζωή σας με αρνητικά συναισθήματα. 

Η καλοσύνη είναι μία από τις καλύτερες αρετές και εσείς την κατέχετε.  Αυτό σας επιτρέπει να μην χάσετε τον έλεγχο όταν κάποιος σας βλάψει και δείχνει ότι μπορείτε να μετατρέπετε όλα τα κακά πράγματα σε καλά. Η καλοσύνη σας είναι ένας θησαυρός που λείπει στην εποχή μας, οπότε πρέπει να διατηρηθεί.

Μερικοί άνθρωποι επικρίνουν τη στάση σας, όχι επειδή πιστεύουν ότι κάνετε πραγματικά λάθος, αλλά επειδή θα ήθελαν να έχουν την ίδια σοφία και συναισθηματική ωριμότητα για να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους ανθρώπους. Ποτέ μην αμφιβάλλετε για τη δύναμή σας ή για το χαρακτήρα σας, γιατί αυτή η στάση σας δείχνει μόνο ότι είστε έξυπνοι και αξίζετε θαυμασμό.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αποκαλύπτει τα συναισθήματα που μας οδηγούν και η καλοσύνη είναι πάντα ένας καλός σύμβουλος. Έτσι, όταν κάποιος κρίνει ότι παραείστε καλοί και ότι συγχωρείται πολύ εύκολα, αγνοήστε τον, γιατί η ειρήνη στην καρδιά σας αξίζει πολύ περισσότερο από τη γνώμη κάποιου άλλου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.