4 πράγματα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και μας αγχώνουν χωρίς να το γνωρίζουμε

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019

Στη σημερινή εποχή το άγχος όλο και αυξάνεται, καταλήγοντας να είναι μια επιδημία με τους περισσότερους πλέον ανθρώπους να έχουν κατάθλιψη και συναισθήματα μοναξιάς.

Είναι παράξενο ότι σε αυτή τη σύγχρονη κοινωνία έχουμε τόσο πολλές ψυχικές διαταραχές. Έχουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, αλλά είμαστε πολύ πιο φυλακισμένοι. Είμαστε φυλακισμένοι από το δικό μας μυαλό, από τα συναισθήματά μας. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι στο παρελθόν είχαν κάποιο είδος ανθεκτικότητας, η οποία δεν υπάρχει σήμερα.

Δεν είναι ότι δεν έχουμε αυτή την ανθεκτικότητα, είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ψεύτικες πραγματικότητες που εμπιστευόμαστε. Έχουμε γίνει εθισμένοι στην ασφάλεια και την άνεση.

Και επειδή το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζει τη ψυχολογία μας, θα σας αποκαλύψουμε 4 πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μας αγχώνουν.

Οι λαμπτήρες

Τα άτομα με άγχος, ιδιαίτερα εκείνα που αισθάνονται πανικό, μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα σε πηγές έντονου φωτός. Ορισμένες από αυτές τις πηγές περιλαμβάνουν λαμπτήρες LED, φώτα φθορισμού και  το μπλε φως από τηλέφωνα και υπολογιστές . Δείτε εάν μπορείτε να αντικαταστήσετε ορισμένους από αυτούς τους λαμπτήρες με μια χαμηλότερη πηγή φωτός. Περιορίστε το χρόνο που ξοδεύετε στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας, ειδικά τη νύχτα.

Ο θορυβώδης γείτονας

Εάν το σπίτι σας είναι κοντά σε ένα πολυσύχναστο δρόμο ή ο γείτονά σας είναι αρκετά θορυβώδης, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως ο θόρυβος αυξάνει τα επίπεδα άγχους. Μπορείτε να μειώσετε τον ενοχλητικό θόρυβο εάν κάθε φορά που τον ακούτε βάζετε χαλαρωτική μουσική.

Η ποιότητα του αέρα

Περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα άγχους, σύμφωνα με μερικές μελέτες . Άλλα χαρακτηριστικά κακής ποιότητας του αέρα, όπως η υψηλή ή χαμηλή υγρασία , ζεστός αέρας ή επίμονες μυρωδιές,  έχουν επίσης αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχική και σωματική υγεία. Μπορείτε να κάνετε μικρά βήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας αγοράζοντας περισσότερα φυτά , αφαιρώντας αμέσως τα σκουπίδια και ανοίγοντας τα παράθυρά σας κάθε τόσο και ανοίγοντας τις κουρτίνες για να επιτρέψετε το φως του ήλιου να εισέλθει.

Οι χημικές ουσίες στα προϊόντα καθαρισμού 

Αυτές τις μέρες, οι χημικές ουσίες δυστυχώς μπορούν να βρεθούν παντού - συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών καθαρισμού. Εάν έχετε άγχος, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις αποφεύγοντας τις δυνατές χημικές ουσίες. Αναζητήστε προϊόντα που είναι φυτικά ή φτιάξτε τα δικά ας καθαριστικά.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα