WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι σημερινές γυναίκες είναι συναισθηματικά κουρασμένες


15 Ιανουαρίου 2020

Γιατί οι σημερινές γυναίκες είναι συναισθηματικά κουρασμένες

Όταν ξυπνάτε το πρωί και βλέπετε τον ουρανό γκρίζο, ενώ έχει ήλιο. Όταν τα βήματά σας χάνουν στην ελαφρότητά τους και νιώθετε τα πόδια σας βαριά. Όταν το χαμόγελο σας στο πρόσωπο είναι απλά μια γκριμάτσα. Όλα τα παραπάνω είναι σημάδια της συναισθηματικής κούρασης. 

Ένα θέμα που συζητιέται εδώ και αρκετά χρόνια είναι αυτό της συναισθηματικής κόπωσης των γυναικών και δυστυχώς δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό. 

Οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναικάς από τη μια την καθιστούν πυλώνα της κοινωνικής ζωής, από την άλλη μεριά όμως την εξαντλούν συναισθηματικά. 

Γιατί οι γυναίκες είναι συναισθηματικά κουρασμένες; Παρακάτω θα αναλύσουμε τις συνθήκες και τις καταστάσεις που ωθούν τις γυναίκες, ακόμα και ασυνείδητα, σε αυτή την κατάσταση. 

Δεν ζητάνε βοήθεια. 

Οι γυναίκες δύσκολα ζητούν βοήθεια, συνηθίζουν να αναλαμβάνουν μόνες τους όλες τις απαιτήσεις και τις δεσμεύσεις. Για να το καταφέρουν όμως αυτό καταπνίγουν τα συναισθήματά τους, καταλήγοντας σε ένα αδιέξοδο από το οποίο είναι δύσκολο να βγούνε.

Δίνουν συνέχεια χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.

Είναι στη γυναικεία φύση να δίνει τα πάντα κυρίως στα αγαπημένα της πρόσωπα, με αποτέλεσμα να καταλήγει να νιώθει συναισθηματικά κουρασμένη. Μάλιστα αυτό πολλές φορές οφείλεται στη στάση των γύρω τους. Τα παιδιά, οι σύζυγοι, οι συγγενείς πιστεύουν ότι ότι αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική και δεν κοιτάνε τις συνέπειες. 

Τείνουν να αντιστέκονται.

Ακόμα και αν η κόπωση τις συμβουλεύει να σταματήσουν αυτούς τους ρυθμούς ζωής, οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να αντιστέκονται. Πιστεύοντας ίσως ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ξαφνικά. Δεν συνειδητοποιούν πως το πείσμα τους μπορεί να τις φθείρει, κυρίως ψυχολογικά.

Γίνονται θύματα του εαυτού τους. 

Μια γυναίκα που αισθάνεται τα συμπτώματα της κόπωσης, συχνά καταλήγει να γίνει θύμα του εαυτού της. Όταν δεν ζητάει βοήθεια, καταλήγει να γίνει συνεργός της συναισθηματικής κόπωσης. 

Έτσι γυναίκες σταματήστε και χαλαρώστε. Όταν τα χρώματα αρχίζουν να τελειώνουν, όταν ο ήλιος στο δωμάτιο δεν αυξάνεται πλέον αλλά μειώνεται, όταν υπάρχει σκοτάδι μέσα σας, σταματήστε. Και θυμηθείτε ότι μια γυναίκα δεν είναι συναισθηματικά κουρασμένη επειδή είναι εύθραυστη, αλλά επειδή έχει φτάσει στα όρια της.  
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.