WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς ένα αδέσποτο μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο


27 Φεβρουαρίου 2020

Πώς ένα αδέσποτο μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

Την ανιδιοτελή αγάπη είναι δύσκολο να τη βρεις από τους ανθρώπους. Όμως εκεί έξω υπάρχουν δεκάδες αδέσποτα που περιμένουν να σε αγαπήσουν και να αφιερώσουν όλη τους τη ζωή σε εσένα. 

Μάλιστα υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα ζώα, όπου πολλά από αυτά έχουν κακοποιηθεί, κάποια κυκλοφορούν πεινασμένα και φοβισμένα στους δρόμους και κάποια άλλα φιλοξενούνται, περιμένοντας να βρουν ένα σπίτι. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία είναι τεράστιο, και αυτό γιατί δεν έχουν πλέον χώρους φιλοξενίας και επίσης, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα. 

jenny.gr

Όμως, το βασικό πρόβλημα είναι ριζωμένο στη νοοτροπία των ανθρώπων, που νομίζουν ότι αγαπούν τα ζώα, αλλά από την άλλη επιμένουν να αγοράζουν σκυλιά και γάτες ράτσας. Κυκλοφορούν στον δρόμο, επιδεικνύοντας το καινούριο τους απόκτημα, λέγοντας όλο καμάρι ότι είναι σκύλος ράτσας και όχι «μπασταρδεμένο». Και ακόμα χειρότερα, αν τύχει και τους κοροϊδέψουν, πουλώντας τους έναν σκύλο που τελικά είναι ημίαιμος, είτε τον επιστρέφουν πίσω, είτε τον εγκαταλείπουν στον δρόμο.

Εάν όμως ανοίξεις την αγκαλιά σου σε ένα αδέσποτο, μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει τη ζωή. Και αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί η ζωή σου να γίνει καλύτερη… απλά συνέχισε την ανάγνωση.

Η υιοθεσία είναι πράξη αγάπης. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βάλεις ένα ζώο στη ζωή σου; Θα γεμίσεις με θετική ενέργεια, θα νιώσεις αυτοπεποίθηση για την καλή σου πράξη.

Σώζεις μία ζωή.Το γεγονός αυτό αρκεί για να σε κάνει να νιώσεις καλά. Κυρίως, με τον εαυτό σου.

Εάν έχεις παιδιά και υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι, τους μαθαίνεις την αξία της προσφοράς. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να τους διδάξεις τις θεμελιώδες αξίες της συμπόνιας, τη φροντίδα και την ανιδιοτελή πράξη του να δίνει κανείς μια δεύτερη ευκαιρία.

jenny.gr

Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο, εξελίσσεσαι συναισθηματικά. Μπορεί για κάποιους να ακούγεται περίεργο, αλλά οι άνθρωποι που επιλέγουν συνειδητά να υιοθετήσουν και όχι να αγοράσουν ένα ζωάκι, είναι συναισθηματικά περισσότερο ευφυείς. 

Μέσα από τη μη λεκτική επικοινωνία και την άνευ όρων αγάπη τους, μαθαίνεις να επικοινωνείς μαζί τους με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό, που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. 

jenny.gr

Εάν λοιπόν θέλεις να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο και να σώσεις μια ζωή, μπορείς απλά να μπεις στην ειδική σελίδα της IΚΕΑ, όπου φιλοξενεί 30 αδέσποτα σκυλάκια με τα προφίλ τους και σε καλεί να τα γνωρίσεις και να τα υιοθετήσεις. 

Με αυτή την πρωτοβουλία, η ΙΚΕΑ συμμετέχει ενεργά, με σεβασμό, και αγάπη στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ώστε κάθε σκυλάκι να αποκτήσει τη δική του οικογένεια. Η ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση «Save A Greek Stray» (SGS), που έχει ιδρύσει ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, και ασχολείται με την περίθαλψή τους και τη φύλαξή τους μέχρι να υιοθετηθούν από κάποια νέα οικογένεια.

jenny.gr

Στην ειδική σελίδα της IΚΕΑ, η Κάρμα, το σκυλάκι από τη διαφήμιση, σε προσκαλεί να περιηγηθείς στα 30 προφίλ, να γνωρίσεις μέσα από ένα μικρό σημείωμα το κάθε σκυλάκι και αφού επιλέξεις αυτό που θέλεις να υιοθετήσεις, να πας στο site της SGS, για να ξεκινήσει η διαδικασία της υιοθεσίας.

Γιατί σε μια χώρα με τόσα πολλά αδέσποτα, το να πληρώσεις για να αγοράσεις ένα κατοικίδιο, είναι ανευθυνότητα.

Και ας μην ξεχνάμε ότι «Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα», Mahatma Gandhi, 1869-1948

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.