WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι καλύτερες δραστηριότητες που καταπολεμούν το άγχος και την κατάθλιψη και μπορείτε να κάνετε στο σπίτι


31 Μαρτίου 2020

Οι καλύτερες  δραστηριότητες που καταπολεμούν το άγχος και την κατάθλιψη και μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού απειλεί ζωές σε όλο τον κόσμο, πολλές κυβερνήσεις επέβαλαν εντολές παραμονής στο σπίτι , απαιτώντας από τους ανθρώπους να μένουν μέσα, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα καθήκοντα. 

Είναι λοιπόν λογικό η καθημερινότητά σας να έχει αλλάξει ριζικά. Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί να επιβαρύνουν την ψυχική σας υγεία και να αυξήσουν τα συμπτώματα άγχους, κατάθλιψης και άλλων αρνητικών συναισθημάτων. Αλλά ακόμα και όταν μένετε σπίτι, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σας ηρεμήσουν και να σας χαλαρώσουν. 

Μην διαβάζετε και μην βλέπετε συνέχεια αρνητικές ειδήσεις. Προσπαθήστε να παραμένετε ενημερωμένοι όσο χρειάζεται χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να μην σας πιάνει κατάθλιψη και άγχος. Επιπλέον, μια μελέτη του 2018 σε περίπου 1.000 άτομα περιέγραψε τη θετική συσχέτιση μεταξύ της κατάθλιψης και της χρήσης κινητού τηλεφώνου ως "ανησυχητική" για τη ψυχική υγεία. 

Ασκηθείτε. Σίγουρα το έχετε ακούσει χίλιες φορές: Η άσκηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη ψυχική υγεία. Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα, η οποία σύμφωνα με μελέτες μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη, αλλά και να συμβάλει στην ευεξία και στην ανακούφιση του σωματικού πόνου. Ακολουθήστε κάποιο από τα δεκάδες workouts που θα βρείτε στο YouTube. Η μουσική δυνατά και είσαστε έτοιμοι.

Παίξτε ένα παλιό παιχνίδι. Τα γνωστικά κυρίως παιχνίδια, απασχολούν το μυαλό σας με αποτέλεσμα να μην κάνετε αρνητικές σκέψεις. Επιπλέον τα παιχνίδια μνήμης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, επειδή δημιουργούν μια αίσθηση ολοκλήρωσης, η οποία έρχεται με την αυτοεκτίμηση. 

Ταινία και συζήτηση. Η ταινία είναι πάντα καλή ιδέα. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν, φορέστε άνετα ρούχα και καθίστε στον καναπέ να τα απολαύσετε, αφού φυσικά έχετε πλύνει σχολαστικά τα χέρια σας. Παρακολουθήστε την ταινία και στο τέλος συζητήστε μαζί με τον σύντροφό σας ή με κάποιον φίλο σας μέσω face time. Εσείς όταν βγαίνετε από το σινεμά δεν αναλύετε την ταινία με την παρέα σας; Κάνετε το ίδιο και τώρα που μένετε σπίτι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.