WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο κάνοντας διαλογισμό


5 Ιουνίου 2020

Πώς θα αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο κάνοντας διαλογισμό

Λίγο στρες στη ζωή δεν κάνει κακό, ίσα ίσα μπορεί να γίνει και δημιουργικό. Όμως, το πολύ άγχος είναι τοξικό και επιζήμιο, τόσο για την υγεία σας όσο και για την ψυχική σας ευεξία.

Αν λοιπόν δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος, ο διαλογισμός είναι μια καλή ευκαιρία για να απαλλαγείτε από αυτό και να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο. 

Βρείτε μια ήσυχη ώρα μέσα στην ημέρα και αφιερώστε την στον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε την αναπνοή σας και αδειάστε τις σκέψεις σας και τα αρνητικά συναισθήματα. Το άγχος δεν πρόκειται να φύγει αυτόματα, αλλά καθώς περνάνε οι ημέρες θα αρχίσει να μειώνεται. Κλείνοντας απλά τα μάτια σας και έχοντας μια σταθερή αναπνοή, θα ηρεμσετε και θα χαλαρώσετε, ειδικά μετά από μια δύσκολη ημέρα.  

Ο  διαλογισμός σας βοηθάει επίσης στο να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων σας. Όταν είστε χαρούμενοι, θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας ελεύθερα. Την ίδια στιγμή, μπορεί να θέλετε να εκφράσετε το ίδιο ελεύθερα και τα συναισθήματα του θυμού και της θλίψης. Και φυσικά είναι καλό να εκφράζετε αυτό που νιώθετε, όμως κάποιες φορές χρειάζεται έλεγχος. Ο διαλογισμός σας δίνει την ευκαιρία να το πετύχετε. Όσο περισσότερο διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να αντιδράτε με δεξιοτεχνία στις στρεσογόνες καταστάσεις και δεν θα σας πιάνει πανικός.

Ο διαλογισμός σας βοηθάει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις στη ζωή σας, γιατί αποκτάτε περισσότερη επίγνωση των σκέψεων σας, των ενεργειών σας και των συναισθημάτων σας. Η ζωή δεν είναι ένας μαραθώνιος. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για τα πάντα, γιατί μπορεί να χάσετε πράγματα, που θα το μετανιώσετε αργότερα. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον γρήγορο ρυθμό που ζείτε και θα αποκτήσετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή.

Ο διαλογισμός δεν είναι μια θρησκευτική τεχνική που μόνο οι Βουδιστές ή οι Ινδουιστές μπορούν να διεκπεραιώσουν, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που μόνο ευημερία θα σας προσφέρει. Βρείτε λοιπόν, ένα ήσυχο χώρο στο σπίτι ή στη φύση και αδειάστε όλες σας τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.